365
Ο Πρωθυπουργός κουβέντιασε με πολίτες σε κεντρικό καφέ του Αμαρουσίου | Nick Paleologos/ SOOC

Στο Μαρούσι ο Μητσοτάκης, τα είπε με πολίτες και εμπόρους στην κεντρική αγορά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 13:41
Ο Πρωθυπουργός κουβέντιασε με πολίτες σε κεντρικό καφέ του Αμαρουσίου
|Nick Paleologos/ SOOC

Στο Μαρούσι ο Μητσοτάκης, τα είπε με πολίτες και εμπόρους στην κεντρική αγορά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 13:41

Βόλτα στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι περιελάμβανε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Μεγάλη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την αγοραστική κίνηση και τις τιμές την πασχαλινή περίοδο.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο Μαρούσι ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μια στάση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σκρέκας: Τα μέτρα αποδίδουν

Για μηδενικές ανατιμήσεις στα προϊόντα το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, εκτιμώντας ότι μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αποδίδουν

«Από τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τα σούπερ μάρκετ, για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουμε μηδενικές ανατιμήσεις και αυτό είναι κάτι που θα φανεί και το επόμενο διάστημα στον πληθωρισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας;

«Δεν θα σταματήσουμε να λαμβάνουμε μέτρα και να προσπαθούμε να προστατεύουμε τους καταναλωτές απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα που είναι η ακρίβεια».

Ηδη, είπε, «Βλέπουμε να σταθεροποιούνται οι τιμές, σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων να μειώνονται, και δεν το λέμε εμείς, το λέει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία».

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Αγίων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σε μία νέα κίνηση στο πλασιο της επαναπροσέγγισης με την ηγεσία της Εκκλησίας και προς απάντηση όσων «εμπορεύονται την πίστη» για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους επιδιώξεων.

Το μήνυμά του άλλωστε προ ημερών από το βήμα της Βουλής ήταν και πάλι σαφές: «Για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...