286
Ο υπουργός Εξωτερικών σε φωτογραφία από παλαιότερη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου | φωτ. αρχείου

Στο Μαξίμου εκτάκτως Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 14:52
Ο υπουργός Εξωτερικών σε φωτογραφία από παλαιότερη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου
|φωτ. αρχείου

Στο Μαξίμου εκτάκτως Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 14:52

Σύσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύριο θέμα συζήτησης την κατάσταση στον Εβρο, όπου ήδη βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εν μέσω πληροφοριών – φημολογιών περί νέας απόπειρας μαζικής εισβολής μεταναστών που επίκειται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην ενίσχυση αφενός των δυνάμεων προστασίας – φύλαξης των συνόρων και αφετέρου του φράχτη κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Μία ημέρα μετά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στο Πεντάγωνο (εδώ), οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας έγιναν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής πλευράς σε περίπτωση που υπάρξει νέα πρόκληση στα σύνορα από καθεστώς του κλυδωνιζόμενου στην Τουρκία Ερντογάν.

Με εντολή του Πρωθυπουργού η κυβέρνηση υλοποιεί «συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία», τόνισε σε δηλώσεις του από τον Εβρο (εδώ) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπηρετούμε ένα σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτε το έκτακτο, τίποτε που πρέπει να μας ανησυχεί. Ενα πράγμα πρέπει να μας ανησυχεί: η ασφάλειά μας», υπογράμμισε και όσον αφορά τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δήλωσε ότι επανέρχονται οι δυνάμεις στο σημείο «μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας».

Οπως διευκρίνισε, οι αστυνομικοί αυτοί θα αντικατασταθούν στη συνέχεια από νεοπροσληφθέντες, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους «και οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους».

«Με ψυχραιμία και σχέδιο φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Κατασκευάζουμε τον φράχτη στη βάση των συμφερόντων της χώρας. Οι φύλακές μας είναι εδώ, η Frontex είναι εδώ, η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει στρατηγική και επαγρυπνεί σε καθημερινή βάση», διαβεβαίωσε  ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...