231
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες | EPP

Στις Βρυξέλλες Τσίπρας και Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 08:23
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες
|EPP

Στις Βρυξέλλες Τσίπρας και Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 08:23

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το άτυπο δείπνο κορυφής της ΕΕ ο Πρωθυπουργός και για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το άτυπο δείπνο με τους ηγέτες των κρατών-μελών, συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Στο δείπνο θα γίνει, επίσης, μια πρώτη συζήτηση για την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Υπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο Τουσκ προκειμένου να κάνει τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για όλες τις θέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, ο Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την εκλογή οργάνων του κόμματος. Τον νικητή των ελληνικών ευρωεκλογών θα συνοδέψει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τη Δευτέρα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ότι «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ που κατέγραψε άνοδο -και ως εκ τούτου θα έχει σημαντική παρουσία και παρέμβαση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...