184
|

Η Praxia στη Viva Wallet – χωρίς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 12:05

Η Praxia στη Viva Wallet – χωρίς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 12:05

Τη συμφωνία της με την Atlas Merchant Capital του Μπομπ Ντάιαμοντ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank, ανακοίνωσε η Viva Wallet Holdings

Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι η συμφωνία προβλέπει πώς η Viva αποκτά την τράπεζα χωρίς προσωπικό. Θα πάρει δηλαδή μόνον την άδεια λειτουργίας, το ενεργητικό της Praxia και ελάχιστα στελέχη της, απαραίτητα για την απρόσκοπτη μετάβαση της στο νέο μοντέλο λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι παραμονές Χριστουγέννων η Praxia είχε ανακοινώσει ότι λύνει τις συμβάσεις εργασίας περίπου 180 εργαζομένων της, περιορίζοντας το προσωπικό της σε λιγότερα από 50 άτομα.

Τώρα, μεταξύ αυτών που θα φύγουν, είναι και η μέχρι τώρα επικεφαλής της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ.

Κατά πληροφορίες, η κυρία Σακελλαρίου δεν συμμετείχε ούτε στις διαπραγματεύσεις για την πώληση της τράπεζας, τις οποίες ανέλαβε προσωπικά ο Μπομπ Ντάιαμοντ, ιδιοκτήτης και επικεφαλής της Atlas Merchant Capital.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...