301
Φιαλίδιο με δοκιμαστικό εμβόλιο έτοιμο για χορήγηση σε άνθρωπο | SCHOTT SCHOTT AG/Handout via REUTERS

Στην τελική φάση έγκρισης περνάει το εμβόλιο της Κίνας για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 14:06
Φιαλίδιο με δοκιμαστικό εμβόλιο έτοιμο για χορήγηση σε άνθρωπο
|SCHOTT SCHOTT AG/Handout via REUTERS

Στην τελική φάση έγκρισης περνάει το εμβόλιο της Κίνας για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 14:06

Η κινεζική φαρμακοβιομηχανία China National Biotec Group (CNBG) ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιό της για τον κορονοϊό έχει δημιουργήσει αντισώματα σχεδόν σε όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Ετσι, η εταιρεία προγραμματίζει το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών σε χώρες του εξωτερικού, και αν όλα πάνε καλά, θα είναι το πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται για τον κορονοϊό, καθώς στην παγκόσμια «κούρσα» είναι αυτό που κόβει πάντα το νήμα του τελικού και περνάει στην επόμενη φάση.

Μέχρι στιγμής, κανένα εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους ανθρώπους από τον κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει πάνω από 450.000 θανάτους παγκοσμίως, ενώ πολλά υποψήφια εμβόλια βρίσκονται ήδη σε διάφορα στάδια ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από ένα ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα την πόλη της Γουχάν, που συνδέεται με τη μητρική εταιρεία της CNBG, τη Sinopharm, βρέθηκε ότι είχε δημιουργήσει ισχυρά αντισώματα σε όλους τους εμβολιασμένους που συμμετείχαν στη μελέτη και χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα από την κλινική δοκιμή, η οποία έλαβε ως δείγμα 1.120 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 59 ετών.

Η CNBG δήλωσε ότι πλέον σχεδιάζει την τελική και μεγάλη κλίμακας δοκιμή φάσης 3 του εμβολίου σε χώρες στο εξωτερικό.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πώς το υποψήφιο εμβόλιο, μαζί με ένα διαφορετικό πειραματικό σκεύασμα, που ανέπτυξε μονάδα της Sinopharm, χορηγήθηκε σε κινέζους υπαλλήλους σε κρατικές υπηρεσίες, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ζητούν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Η Κίνα έχει πέντε υποψήφια εμβόλια για την Covid-19 που βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Και η κινεζική παρασκευάστρια εμβολίων Sinovac Biotech (Sinovac) ανακοίνωσε από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα θετικά αποτελέσματα των προκαταρκτικών κλινικών δοκιμών για το πιθανό υποψήφιο εμβόλιό της, το οποίο αναμένεται να δοκιμασθεί σε μια δοκιμή φάσης 3 στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...