203
Tα Rafale στην Τανάγρα. Οχι, δεν πρόκειται για τον προπομπό των 18 μαχητικών που απέκτησε πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία από τους Γάλλους, αφού τα πρώτα αεροσκάφη της συμφωνίας δεν αναμένονται στη χώρα μας νωρίτερα από το καλοκαίρι | ΓΕΕΘΑ

Στην Τανάγρα τα γαλλικά Rafale [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 12:36
Tα Rafale στην Τανάγρα. Οχι, δεν πρόκειται για τον προπομπό των 18 μαχητικών που απέκτησε πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία από τους Γάλλους, αφού τα πρώτα αεροσκάφη της συμφωνίας δεν αναμένονται στη χώρα μας νωρίτερα από το καλοκαίρι
|ΓΕΕΘΑ

Στην Τανάγρα τα γαλλικά Rafale [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 12:36

Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας τις πρώτες φωτογραφίες των τεσσάρων Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που προσγειώθηκαν την Τετάρτη στη βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη μεγάλη κοινή αεροναυτική άσκηση «Skyros».

Κατά την παρουσία των Rafale της Armée de l’Air στη χώρα μας, οι έλληνες πιλότοι θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν από κοντά τις δυνατότητες του νέου αποκτήματος της  Πολεμικής Αεροπορίας και να ενημερωθούν σχετικά από τους γάλλους συναδέλφους τους.

Σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα γαλλικά Rafale θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ηπειρωτική χώρα.

 

Τα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων. Στις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν επίσης μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ειδικές δυνάμεις.

Τη γαλλική αποστολή στην άσκηση «Skyros» συμπληρώνουν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400 και ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135 με το οποίο θα γίνουν εναέριοι ανεφοδιασμοί των Rafale κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...