344
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν | REUTERS/Jonathan Ernst

Με συμμετοχή Μπάιντεν η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 20:27
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
|REUTERS/Jonathan Ernst

Με συμμετοχή Μπάιντεν η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 20:27

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών της Ε.Ε. θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι προσκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής «για να μοιραστούμε τις απόψεις μας για τη μελλοντική συνεργασία μας». «Ώρα να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία μας», πρόσθεσε ο κ. Μισέλ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σαρλ Μισέλ:

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον @POTUS (Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν) στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Έχω καλέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στη συνάντησή μας για να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με τη μελλοντική μας συνεργασία. Ώρα να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική μας συμμαχία».

Λευκός Οίκος: Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη των «27»

Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν «θα έχει συνεργασία με τους ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με την επιθυμία του να ανανεώσει τις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και να εμβαθύνουν την, μεγαλύτερη παγκοσμίως, επενδυτική και εμπορική σχέση».

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Ρωσίας και της Κίνας, με τους ηγέτες των «27», οι οποίοι χαιρέτισαν την προεδρία του ως μία ευκαιρία για ενδυνάμωση των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Άλλωστε πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ώρες για την έκθεση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, την οποία κλήθηκε να ετοιμάσει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εν όψει της συνάντησης των «27».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...