193
Ο Μπάμπης Βωβός σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους το 2010 | Intime

Συνελήφθη για χρέη ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 21:03
Ο Μπάμπης Βωβός σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους το 2010
|Intime

Συνελήφθη για χρέη ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 21:03

Στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού οδηγήθηκε την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή στην Κηφισιά για ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις σχετικά με χρέη προς το Δημόσιο.

Ο 87χρονος επιχειρηματίας είχε μεταφερθεί το πρωί της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ και από εκεί θα οδηγούνταν στις φυλακές του Ναυπλίου. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και των μέτρων για τον κορονοϊό, αποφασίστηκε η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, στο νοσοκομείο κρατουμένων.

Οι συνήγοροί του ήδη έχουν ετοιμάσει προσφυγή προκειμένου να γίνει συγχώνευση των ποινών, του ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της ποινής. Ο επιχειρηματίας, ανέφερε το capital.gr,  θα παραμείνει για λίγο στις φυλακές καθώς το ποσό θα πρέπει να βεβαιωθεί από την εφορία και ακολούθως θα αποφυλακιστεί.

Ο Βωβός από τη δεκαετία του ‘70 κυριαρχούσε στον κατασκευαστικό τομέα με την ανάληψη μεγάλων έργων, κυρίως συγκροτημάτων γραφείων στον αξονα της Κηφισίας. Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το τεχνικό γραφείο του ήταν ένα από τα μεγάλα του κλάδου, έχοντας κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, το «Atrina Center», το «Agora» και (μετά το 2000) το έργο στο πρώην κτήμα Θων στους Αμπελόκηπους.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία του αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και το 2012 κατέθεσε αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...