927
Ο Τζο Μπάιντεν ακουμπά τους ώμους της Στέφανι Κάρτερ και της ψιθυρίζει στο αυτί στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της, το 2015 | EPA

Στεφάνια Κάρτερ: Ο Τζο Μπάιντεν δεν με έκανε να αισθανθώ άβολα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 10:29
Ο Τζο Μπάιντεν ακουμπά τους ώμους της Στέφανι Κάρτερ και της ψιθυρίζει στο αυτί στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της, το 2015
|EPA

Στεφάνια Κάρτερ: Ο Τζο Μπάιντεν δεν με έκανε να αισθανθώ άβολα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 10:29

Στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν έσπευσε η Στεφάνια Κάρτερ, σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, όταν είδε φωτογραφία της με τον πρώην αντιπρόεδρο να χρησιμοποιείται εναντίον του στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Πριν λίγες ημέρες, η Δημοκρατική πολιτικός της Νεβάδα, Λούσι Φλόρες, έγραψε ένα άρθρο στο Cut, στο οποίο αναφέρει ότι το 2014, σε μία προεκλογική συγκέντρωση, ο Μπάιντεν την έκανε να αισθανθεί άσχημα, αγγίζοντας τους ώμους της στεκόμενος πίσω της, μυρίζοντας τα μαλλιά της και φιλώντας το πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Δεν υπάρχει φωτογραφία από το συμβάν, καθώς συνέβη πίσω από τις κάμερες, τη στιγμή που η Φλόρες ήταν έτοιμη να βγει στη σκηνή. Ομως, το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φωτογραφίες του Μπάιντεν να αγγίζει ή να φιλά γυναίκες.

Μία από αυτές, δείχνει τον πρώην αντιπρόεδρο να βάζει τα χέρια του στους ώμους της Στεφάνια Κάρτερ, στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της, Ας, στη θέση του υπουργού Αμυνας, το 2015. Ο Μπάιντεν στέκεται πίσω της, ακουμπά τους ώμους της και σκύβει να της ψιθυρίσει κάτι στο αυτί.

Η Κάρτερ έγραψε ένα άρθρο στο Medium, στο οποίο σπεύδει να διαψεύσει ότι αυτή η κίνηση του πρώην αντιπροέδρου την έκανε να νιώσει άσχημα.

«Ως η μοναδική “ιδιοκτήτρια” της ιστορίας μου, είναι ώρα να την πάρω πίσω από αγνώστους, από το Twitter, από τους ειδικούς και τους δημοσιογράφους της νυχτερινής ζώνης. Δεν θα υποκριθώ ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπετε αυτή τη φωτογραφία, αλλά θα είναι η τελευταία φορά που μιλάνε άλλοι για λογαριασμό μου», γράφει η Κάρτερ

Ο Μπάιντεν, συνεχίζει η ίδια, την αγκάλιασε επειδή διαισθάνθηκε ότι ήταν «πολύ αγχωμένη» και έσκυψε για να της πει ευχαριστώ που άφησε τον σύζυγό της να τεθεί στην υπηρεσία της κυβέρνησης Ομπάμα. Κράτησε τα χέρια του πάνω στους ώμους της «για να δείξει την υποστήριξή του».

Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύονται ξανά την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την τρίτη του υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Την Κυριακή, μιλώντας στο CNN, η Λούσι Φλόρες είπε ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά θα έπρεπε να καθιστά «ακατάλληλο» τον Μπάιντεν ως υποψήφιο.

Σε δική του ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Ομως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου» και πρόσθεσε ότι δεν θυμάται το συμβάν του 2014 με την Φλόρες.

Αρκετοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών, ανάμεσά τους οι Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν δήλωσαν ότι πιστεύουν την Φλόρες, και ότι αν ο Μπάιντεν κατέβει στην κούρσα για το χρίσμα, θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι.

Tο γεγονός έσπευσαν να εκμεταλλευτούν και οι βοηθοί και συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το βεβαρημένο ιστορικό του αμερικανού προέδρου όσον αφορά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του Μπάιντεν είπε ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν ως ένδειξη της απρεπούς συμπεριφοράς του πρώην αντιπροέδρου, είναι μέρος μίας εκστρατείας δυσφήμησης «από δεξιά τρολ».

«Αυτές οι κηλίδες και οι πλαστογραφίες υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό στις σκοτεινές εσοχές του Ιντερνετ», λέει ο Μπιλ Ρουσό. «Και μέχρι σήμερα, δεξιά τρολ και άλλοι συνεχίζουν να τις εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος».

Η τάση του Μπάιντεν να πλησιάζει πολύ κοντά τις γυναίκες δημοσίως θεωρείτο πάντα μέρος της φιλικής του φύσης, γράφει η Guardian. Ομως, στην εποχή του #MeToo, και ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, η συμπεριφορά του αυτή βρίσκεται στο μικροσκόπιο. Εχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες που τον δείχνουν με τα χέρια του γύρω από τη μέση γυναικών ή να τους ψιθυρίζει στο αυτί.

Τη Δευτέρα, ο Ρουσό, καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ, που επιχειρούν να προτάξουν αυτό το μοτίβο στη συμπεριφορά του πρώην αντιπροέδρου, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες χωρίς πρώτα να επιβεβαιώσουν ότι οι εικονιζόμενες αισθάνθηκαν άβολα.

Αλλη μία φωτογραφία που δημοσιεύεται επανειλημμένως, δείχνει τον Μπάιντεν να σκύβει προς το μέρος της 13χρονης κόρης του γερουσιαστή του Ντέλαγουεαρ, Κρις Κουνς, και να τη φιλά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του πατέρα της, το 2015.

Ο Κουνς είπε στην Washington Post ότι η οικογένειά του είναι πάρα πολύ κοντά στους Μπάιντεν και ότι τα παιδιά του τον βλέπουν ως παππού τους.

«Η κόρη μου δεν το είδε σαν κάτι κακό», είπε ο Κουνς. «Και τα τρία μου παιδιά γνωρίζουν τον Τζο όλη τους την ζωή».

Στο άρθρο της στο Medium, η Στεφάνια Κάρτερ είπε ότι η φωτογραφία στην δική της περίπτωση είναι από βίντεο, «μία μόνο εικόνα από μία στιγμή μεταξύ καλών φίλων -η οποία δημοσιεύθηκε σε ένα υπαινικτικό tweet- έχει μετατραπεί στην εικόνα που έμεινε από εκείνη την ημέρα».

Γράφει επίσης, η ίδια, ότι η Φλόρες έχει κάθε δικαίωμα «να πει τη δική της αλήθεια. Και θα έπρεπε, όπως όλες τις γυναίκες, να την πιστέψουν. Αλλά η ιστορία της δεν είναι η δική μου. Ο Τζο Μπάιντεν στη δική  μου φωτογραφία είναι ένας καλός φίλος, που βοηθά κάποιον να τα βγάλει πέρα σε μία δύσκολη ημέρα, για την οποία θα του είμαι πάντα ευγνώμων».

Δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν

Την Τρίτη όμως, μία ακόμα γυναίκα κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν για απρεπή συμπεριφορά.

Η Έιμι Λάπος, 43 ετών, βοηθός παλαιότερα ενός Δημοκρατικού βουλευτή, δήλωσε στην εφημερίδα The Hartford Courant, ότι ο πρώην αντιπρόεδρος, σε ένα πάρτι σε σπίτι, το 2009, έπιασε το πρόσωπό της με τα δύο του χέρια και την τράβηξε κοντά του για να τρίψει τη μύτη του πάνω στη δική της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η απρόσκλητη τρυφερότητα δεν είναι εντάξει. Η αντικειμενοποίηση των γυναικών δεν είναι εντάξει» και πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...