389
Λεωφορείο της Skanetrafiken, της επιχείρησης ΜΜΜ του Μάλμο | Wikipedia

Σουηδία: Οδηγός λεωφορείου ζήτησε από 19χρονη «να φορέσει περισσότερα ρούχα»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 17:39
Λεωφορείο της Skanetrafiken, της επιχείρησης ΜΜΜ του Μάλμο
|Wikipedia

Σουηδία: Οδηγός λεωφορείου ζήτησε από 19χρονη «να φορέσει περισσότερα ρούχα»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 17:39

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας οδηγός λεωφορείου στο Μάλμο της Σουηδίας, όταν ζήτησε από 19χρονη να κατέβει από το όχημα, επειδή ήταν ντυμένη «πολύ ελαφρά».

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο οδηγός λεωφορείου θεώρησε πως είναι ακατάλληλα τα ρούχα που φορούσε η Αμάντα Χάνσον και της ζήτησε είτε να «καλυφθεί» – επικαλούμενος τον ενδυματολογικό κώδικα της εταιρείας – είτε να κατέβει από το όχημα.

Η νεαρή Σουηδή κατέβηκε από το λεωφορείο, με την ίδια να σημειώνει ότι θύμωσε πολύ, αλλά επίσης αισθάνθηκε εξευτελισμένη, καθώς οι άλλοι επιβάτες δεν αντέδρασαν.

Η 19χρονη Αμάντα Χάνσον

Μιλώντας στην εφημερίδα Expressen διερωτήθηκε «τι δίνει στον οδηγό λεωφορείων το δικαίωμα να αποφασίζει εάν μια γυναίκα φορά “ακατάλληλα ρούχα”».

Η Χάνσον περιέγραψε την ιστορία της στο Facebook, ζητώντας από την Skanetrafiken, την επιχείρηση μεταφορών, να απολογηθεί δημοσίως.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του οδηγού δεν συνάδει με τις οδηγίες της και της πρόσφερε αποζημίωση με τη μορφή εισιτηρίων λεωφορείων για το υπόλοιπο έτος, ωστόσο η 19χρονη απέρριψε την προσφορά.

Ο διευθυντής της εταιρείας Λίνους Έρικσεν εξέφρασε τη λύπη του χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός πως ο οδηγός επικαλέστηκε κάποιον ενδυματολογικό κώδικα, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν έχει υιοθετήσει τέτοιους περιορισμούς.

Ο οδηγός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή της έρευνας, και θα υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση, ενώ και η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του.

Η 19χρονη συγκέντρωσε πολλά υποστηρικτικά σχόλια στο Facebook, ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι ο οδηγός ήταν πιθανώς μουσουλμάνος και να ενοχλήθηκε από το ντύσιμό της, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως το μέρος της Χάνσον πήρε και η (μουσουλμάνα) Σάρα Μοχάμεντ, πρόεδρος της ένωσης «Glöm Aldrig Pela och Fadime» που εναντιώνεται σε κάθε λογής body shaming και προάγει το δικαίωμα των γυναικών να ντύνονται όπως το επιθυμούν.

«Είναι καλό [που η Αμάντα] αντέδρασε έτσι. Κανείς, ούτε ο πατέρας σου, ούτε ο άνδρας σου, ούτε κανείς άλλος, δεν έχει δικαίωμα να σου πει τί να φορέσεις και τί όχι. Είναι το δικό σου σώμα, εσύ αποφασίζεις», είπε η Μοχάμεντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...