408
Αποψη του Γ.Ν. Πατρών «Αγιος Ανδρέας» | INTIMEnews

Σοκ στην Πάτρα: Ξεψύχησε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 09:35
Αποψη του Γ.Ν. Πατρών «Αγιος Ανδρέας»
|INTIMEnews

Σοκ στην Πάτρα: Ξεψύχησε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 09:35

Η είδηση του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη, Θεόδωρου Νεμουτιάνου, λίγα μέτρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», σόκαρε την τοπική κοινωνία της Πάτρας.  Το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο από την καταγγελία της οικογένειας ότι ο θανών είχε μεταβεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο του είπαν να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που εφημέρευε, με αποτέλεσμα να καταλήξει από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου λίγα μέτρα μακριά από το «Αγιος Ανδρέας»!

Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Παράσλληλα στο νοσοκομείο μετέβη και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για να έχει άμεση ενημέρωση.

Η καταγγελία των συγγενών

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται συγγενείς του (εδώ), ο 49χρονος έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Οπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του είπαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ομως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το «Αγιος Ανδρέας», ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού.

Οταν πια έφθασαν στο νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Σε επικοινωνία του τοπικού μέσου,  tempo24.news, με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλο, αναφέρθηκε ότι το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

«Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», υποστήριξε  ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...