476
| Shutterstock

Smoke free ΔΕΘ με τη βούλα της… Παπαστράτος

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 16:52

Smoke free ΔΕΘ με τη βούλα της… Παπαστράτος

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 16:52

Η ώρα είναι 19:30 και οι πόρτες των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έχουν ανοίξει στις 16:00. Ο Ιορδάνης και η Ειρήνη, οι δύο νεαροί υπάλληλοι της ΔΕΘ που ενημερώνουν για τη «Smoke Free» φετινή διοργάνωση, έχουν ήδη μοιράσει 800 αυτοκόλλητα κι έχουν ενημερώσει περισσότερα από 1.000 άτομα. «Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι φέτος η Έκθεση είναι smoke free. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους, αλλά ότι προτρέπουμε τους επισκέπτες να καπνίζουν σε συγκεκριμένα μόνο σημεία σε αυτούς. Τους δίνουμε ένα χάρτη, με πράσινα point που δείχνουν τα σημεία στα οποία μπορούν να καπνίσουν. Στους εσωτερικούς χώρους, βεβαίως, απαγορεύεται το κάπνισμα και αυτό είναι κάτι που τηρείται», λένε στο Protagon.

Πράγματι, οι επισκέπτες κοντοστέκονται και δέχονται τις πληροφορίες ευχάριστα. Κι είναι λογικό για τους μη καπνιστές ή τους συνετούς. Με τους μανιώδεις, τι γίνεται; «Είναι ελάχιστοι όσοι αντιδρούν με πείσμα κι ακόμη πιο λίγοι εκείνοι που ανάβουν επιδεικτικά τσιγάρο. Οι περισσότεροι δηλώνουν μη καπνιστές ή πρώην καπνιστές που το έκοψαν. Κάποιοι που κρατούν τσιγάρο νιώθουν λίγο αμήχανα, νιώθεις τη συστολή τους όταν τους λες ότι είναι smoke free. Σεβόμαστε τους καπνιστές, δεν θέλουμε να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη αλλά να τους προτρέψουμε να περιηγηθούν σε μια smoke free Έκθεση. Τα σημεία στα οποία μπορούν να καπνίσουν είναι περίπου 10 με πολύ εύκολη η πρόσβαση».

Στη Συνέντευξη Τύπου για την 83η ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης είχε κάνει λόγο για «το νέο» που φέρνει κάθε χρόνο η ΔΕΘ και που φέτος είναι η ίδια η ΔΕΘ, ως smoke free. «Φέτος το νέο είναι η ίδια η ΔΕΘ, που γίνεται SMOKE FREE. Είναι μια απόφαση συμβολική, για να κατακτήσουμε έναν κόσμο χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Παροτρύνουμε όλους τους επισκέπτες να σεβαστούν το νέο πλαίσιο και να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή κίνηση». Μάλιστα, η εταιρία πιστοποίησης TUV πέρασε από τις πρώτες ημέρες από τη ΔΕΘ προκειμένου να την πιστοποιήσει με ISO ως smoke free. Αναμένεται έως την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, η σχετική ανακοίνωση της πιστοποίησης.

Κάτι που ίσως ακούγεται οξύμωρο είναι το ότι χορηγός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος. «Η Παπαστράτος έχει την τιμή και τη χαρά να είναι, μαζί με την HELEXPO, υποστηρικτής της πρώτης Smoke Free ΔΕΘ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτή η πρωτοβουλία παίρνει “σάρκα και οστά” εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου το επόμενο διάστημα θα είναι στραμμένα τα μάτια όλου του κόσμου», είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της, Χρήστος Χαρπαντίδης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι «το κοινωνικό αποτύπωμα, η αφύπνιση της κοινωνίας αναφορικά με το τσιγάρο και η προβολή της δυνατότητας για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου μέσω της καινοτομίας και της εξέλιξης».

Η στρατηγική της Παπαστράτος και της μητρικής εταιρείας, της Philip Morris, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αντικατάσταση της παραγωγής των παραδοσιακών καπνικών προϊόντων από νέα, καινοτόμα προϊόντα και με επενδύσεις σε έρευνα και δημιουργία νέων, δυνητικά λιγότερο επιβλαβών, επιλογών καπνίσματος.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...