191
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην παρουσίαση νέων οικονομικών μέτρων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον Φεβρουάριο | Βλασσοπούλου Ισμήνη/ IntimeNews

Σκυλακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει πως θα κυβερνήσει – κι έτσι λέει ό,τι θέλει»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 13:36
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην παρουσίαση νέων οικονομικών μέτρων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον Φεβρουάριο
|Βλασσοπούλου Ισμήνη/ IntimeNews

Σκυλακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει πως θα κυβερνήσει – κι έτσι λέει ό,τι θέλει»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 13:36

Τις καλές οικονομικές επιδόσεις της χώρας τόνισε τη Μ. Τετάρτη ο αν. υπουργός Οικονομικών  Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στο ΑΕΠ το οποίο το 2022 ανήλθε στα 208 δισ. ευρώ, δηλαδή, τουλάχιστον, 25 δισ. πάνω από το ΑΕΠ που είχαμε το 2019, κάτι που -όπως είπε-  είναι τεράστια διαφορά.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως υπήρξε μείωση του δημοσίου χρέους (ως προς το ΑΕΠ) και της ανεργίας, αλλά και μεγάλη βελτίωση των εξαγωγών. Συγκεκριμένα, στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση παραδίδει το δημόσιο χρέος 15 μονάδες του ΑΕΠ κάτω σε σχέση με αυτό που παρέλαβε, υπογράμμισε ο αν. υπουργός.

Αναφέρθηκε ακόμα στις αναθεωρημένες προβλέψεις που ανακοίνωσε το ΔΝΤ για τη χώρα τη Μ. Τρίτη, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα έχει ανάπτυξη 2,6%, μεγαλύτερη δηλαδή του 1,8% που είχε προβλέψει το ΔΝΤ το φθινόπωρο.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερες δαπάνες με μικρότερο φορολογικό συντελεστή.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται δεκάδες δισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και έτσι λέει ό,τι θέλει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...