421
Ποιος... Πολάκης βολεύει; Αυτός που συμφωνεί σε όλα με τον πρόεδρο ή αυτός που διαφωνεί; | Dimitris Kapantais / SOOC/CreativeProtagon

Πολάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Πολάκη!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2023, 16:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/02/2023, 22:45
Ποιος... Πολάκης βολεύει; Αυτός που συμφωνεί σε όλα με τον πρόεδρο ή αυτός που διαφωνεί;
|Dimitris Kapantais / SOOC/CreativeProtagon

Πολάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Πολάκη!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2023, 16:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/02/2023, 22:45

«Φωτιές» άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ μια φωτογραφία και μια λεζάντα που ανήρτησε την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης –πού αλλού;– στο Facebook, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές.

Ο βουλευτής Χανίων, πρώην αν. υπουργός Υγείας, αλλά κυρίως αγαπημένος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έως τώρα του έχει συγχωρέσει την τοξική ρητορική, τις ύβρεις και την πολιτική φαιδρότητα, ανέβασε μια φωτογραφία του με τον πολιτευτή Μιχάλη Χαιρετάκη, με τη λεζάντα να αναφέρει τα εξής:

«Προφανώς από “λάθος” ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη, παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το “λάθος” δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Προφανώς ο κ. Πολάκης ήθελε και τον κ. Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, κάτι που δεν το έπραξε η κομματική επιτροπή που πήρε τις σχετικές αποφάσεις. Λέγεται μάλιστα ότι σκοπίμως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ήταν «αποδυναμωμένο» ώστε να πριμοδοτηθεί η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος το 2019 είχε αποτύχει να επανεκλεγεί. To 2019 o ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεν πρώτος στα Χανιά, όπως και σε όλη την Κρήτη, όμως λόγω εκλογικού συστήματος εξέλεξε έναν βουλευτή: τη θέση κατέλαβε ο κ. Πολάκης με 15.443 σταυρούς, ενώ ο κ. Σταθάκης ήταν δεύτερος με 11.650 σταυρούς –τέταρτος ήταν ο κ. Χαιρετάκης με 5.148 σταυρούς.

Οι απειλές του κ. Πολάκη πάντως δεν πέρασαν χωρίς απάντηση. Λίγο μετά την επίμαχη ανάρτηση ήρθε μια σκληρή προειδοποίηση από την Κουμουνδούρου, μέσω «κομματικών πηγών»:

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Aκολούθησε λίγο αργότερα η… ανταπάντηση του κ. Πολάκη. Δείχνοντας ότι θέλει να δώσει τέλος στο εσωκομματικό επεισόδιο, ο βουλευτής Χανίων παρέπεμψε σε νέες αποφάσεις των κομματικών οργάνων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως θεωρούν το θέμα «λήξαν». Υπάρχει εξάλλου ένα παράθυρο εκτόνωσης της έντασης: στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια, στα Χανιά υπάρχουν μόνο πέντε υποψήφιοι, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα μια κενή θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...