290
Ο Ολαφ Σολτς σε πρώτο πλάνο, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ που θα είναι αντικαγκελάριος δεξιά. Πίσω ο Κρίστιαν Λίντνερ και η Αναλένα Μπέρμποκ, ως εν αναμονή υπ. Οικονομικών και υπ. Εξωτερικών αντίστοιχα | REUTERS/Michele Tantussi

«Σήμερα ξεκινάμε!» – Ο Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει την καγκελαρία της Γερμανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 11:53
Ο Ολαφ Σολτς σε πρώτο πλάνο, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ που θα είναι αντικαγκελάριος δεξιά. Πίσω ο Κρίστιαν Λίντνερ και η Αναλένα Μπέρμποκ, ως εν αναμονή υπ. Οικονομικών και υπ. Εξωτερικών αντίστοιχα
| REUTERS/Michele Tantussi

«Σήμερα ξεκινάμε!» – Ο Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει την καγκελαρία της Γερμανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 11:53

«Σήμερα ξεκινάμε!». Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Ολαφ Σολτς, εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας, κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας από τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) επέλεξαν το Κέντρο «Futurium», αφιερωμένο σε ιδέες και τεχνολογίες για το μέλλον, ως χώρο φιλοξενίας της τελετής, σε μια συμβολική κίνηση για την τυπική έναρξη της συνεργασίας τους, που θα σημάνει και το τέλος της πολιτικής ηγεμονίας, ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια, της Ανγκελα Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών.

«Από αυτή την εβδομάδα, θέλουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο συμπρόεδρος των Πράσινων, νέος υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, τόνισε ότι «από σήμερα είμαστε μια κυβέρνηση για τους ανθρώπους στη Γερμανία, με στόχο την ευημερία και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Κρίστιαν Λίντνερ, Ολαφ Σολτς και Ρόμπερτ Χάμπεκ παρουσιάζουν την προγραμματική συμφωνία (REUTERS/Fabrizio Bensch)
Ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς του SPD υπογράφει τη συμφωνία υπό το βλέμμα των ηγετών των Πρασίνων, του SPD και του FDP στην σκηνή του «Futurium» στο Βερολίνο (REUTERS/Fabrizio Bensch)
Ρόμπερτ Χάμπεκ των Πρασίνων, Κρίστιαν Λίντνερ του FDP και Ολαφ Σολτς αναχωρούν από την τελετή κατενθουσιασμένοι (REUTERS/Michele Tantussi)

Ο Ολαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί την Τετάρτη καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ αμέσως μετά, τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News