432
Οι συντελεστές της παράστασης (από αριστερά): Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Γεωργία Σηκοπέτη, Δημήτρης Βοζαΐτης, Φώτης Ματζαρίδης | Χριστίνα Μαρούκα

Οταν ο Γκάτσος συνάντησε το… facebook

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 21 Ιανουαρίου 2016, 13:13
Οι συντελεστές της παράστασης (από αριστερά): Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Γεωργία Σηκοπέτη, Δημήτρης Βοζαΐτης, Φώτης Ματζαρίδης
|Χριστίνα Μαρούκα

Οταν ο Γκάτσος συνάντησε το… facebook

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 21 Ιανουαρίου 2016, 13:13

«Αν κουραστείς απ’ τους ανθρώπους
κι είν’ όλα γύρω γκρεμισμένα,
μην πας ταξίδι σ’ άλλους τόπους,
έλα σε μένα, έλα σε μένα».

Το τρυφερό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου, έγινε τίτλος (και κάλεσμα) μιας μουσικής παράστασης σε παραγωγή της Αλλης Πλευράς, που δίνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στο Andaman.

Το «Ελα σε μένα» ξεδιπλώνει μια σειρά από τραγούδια, που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο και κινούνται σε μια πλούσια μουσική γκάμα. Από τον Μιχάλη Σουγιούλ («Απόψε θέλω έρωτα», «Ο κόσμος έγινε για μας») και τον Σταμάτη Κραουνάκη («Πάμε στον Αδωνι για καφέ»), μέχρι τον Βασίλη Τσιτσάνη («Ακρογιαλιές Δειλινά») και  τον Θάνο Μικρούτσικο («Το μηδέν»). Από κοντά και ο Θέμης Καραμουρατίδης («Εγώ μεγάλωσα για σένα»), ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος («Λέει, λέει, λέει») , ο Μαρίνος Καρβελάς («Ενας μονόλογος φυγής»), ο Αντώνης Μιτζέλος («Με το ίδιο μακό») και αρκετοί άλλοι τραγουδοποιοί και συνθέτες, που δίνουν το μελωδικό «παρών» στο δίωρο πρόγραμμα της παράστασης.

Ακούσματα γνώριμα και αγαπημένα, που ερμηνεύει ο τραγουδιστής Δημήτρης Βοζαΐτης με τον Φώτη Ματζαρίδη στο πιάνο, έχοντας ως κοινό παρονομαστή το κάλεσμα του κοινού για… σιγοντάρισμα.

2
(Photo: Χριστίνα Μαρούκα)

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Μιχάλη Τρανουδάκη, εμπλουτίζεται από μια σειρά θεατρικών σκετς που έγραψε ο Γιώργος Βλαχάκης.

Τα εμβόλιμα σκετς, με τους ηθοποιούς Χρυσοβαλάντη Κωστόπουλο και Γεωργία Σηκοπέτη, αποτελούν γνώριμα στιγμιότυπα ζωής έχοντας… πολλούς αποδέκτες. Στο «Facebook», πρωταγωνιστής είναι τα ψευδεπίγραφα προφίλ με την ιδανική εικόνα που προβάλλουν αντί του πραγματικού εαυτού.

Στο «Ποδόσφαιρο», ένας άνεργος εκτονώνει τη συσσωρευμένη οργή του μέσα από τις βρισιές των φανατικών της κερκίδας. Στην «Ελπινίκη», μια νοικοκυρά διεκτραγωδεί τον εγκλεισμό της στις οικιακές δουλειές –και τις δουλείες. Στον «Φάρο», μια κοπέλα κουβαλάει στην αγκαλιά της ένα φάρο-σύμβολο όλων των «πρέπει» της ζωής, που η ίδια αρνείται να τα καταστρέψει.

Στον «Ερωτα», η γνωριμία δύο wannabe ερωτευμένων σε ένα μπαρ γίνεται αφορμή να ακουστούν –σε παράλληλο χρόνο- οι αλληλοσυμπληρούμενες σκέψεις και οι κρυφοί τους πόθοι.

malandr2
(Photo: Χριστίνα Μαρούκα)

Το «Ελα σε μένα» είναι μια γλυκόπικρη σάτιρα της καθημερινής ζωής, μέσα από την εναλλασσόμενη ροή επιλεγμένων τραγουδιών και σύντομων θεατρικών σκετς. Μιας «κατ’ εικόνα και ομοίωση» ζωής, με τις γνωστές σκοτούρες, τα εμπόδια και τις δυσκολίες της, που βρίσκει ευφρόσυνο αντίδοτο στη μελωδία του Μάνου Χατζιδάκι και τους αισθαντικούς στίχους του Νίκου Γκάτσου:

«Ελα και γείρε το κεφάλι
στα χέρια μου τ’ αγαπημένα,
να ζήσεις τ’ όνειρο και πάλι,
έλα σε μένα, έλα σε μένα»

«Eλα σε μένα» Μουσική Παράσταση, Πού: Andaman (Πειραιώς 187 & Αλόπης 65, Τηλ. 211-2104939), Πότε: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30 (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου), Διάρκεια: 120′, Εισιτήρια: 10€, Κρατήσεις: 6974-926755

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...