915
Η Λένα και ο Γιώργος Κορρές | gr.korres.com

Στις Morgan Stanley και Profex ο έλεγχος της Κορρές ΑΕ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 13:23
Η Λένα και ο Γιώργος Κορρές
|gr.korres.com

Στις Morgan Stanley και Profex ο έλεγχος της Κορρές ΑΕ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 13:23

Μετοχική συμφωνία με την Morgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και την εταιρεία Profex η οποία ανήκει στον Παύλο Κοντομίχαλο, έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή που δραστηριοποιείται στην Κίνα, συνάψε η εταιρεία Κορρές ΑΕ.

Με την εν λόγω συμφωνία το επενδυτικό fund και η Profex αποκτούν σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Nissos Holdings (CY) Ltd. («Nissos»), η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ. Συγκεκριμένα Morgan Stanley και Ρrofex συμφώνησαν να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα – 70% αθροιστικά. Οι μετοχές της Nissos αποκτήθηκαν έναντι συνολικού τιμήματος 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας επίσης, η Profex και η Kορρές ΑΕ θα συνάψουν  σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων, σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Kορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

570x460_love_category_happening_now

Όπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, πρόθεση των μετόχων είναι να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το ντιλ:

Η North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. (“NHPEA”), η Profex Inc. (“Profex”), εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Kορρές, μέτοχος της Kορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα, ενημέρωσαν την Kορρές και από κοινού ανακοινώνουν την ακόλουθη επενδυτική συμφωνία, που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

-Ο Γιώργος Kορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (Nissos), η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Kορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στη Nissos.

-Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ ευρώ σε μετρητά.

-Η Nissos μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της Kορρές (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της Kορρές και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την Kορρές τραπεζών.

Μετά την ολοκλήρωση αυτή, η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της Kορρές, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006, για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Kορρές.

430x410_reasearch_category_0000_how_we_produce

Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η Kορρές θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων, σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Kορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ, με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών Kορρές.

Ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της Κoρρές ΑΕ, δήλωσε:

«Το 2018 θα είναι μία χρονιά-σταθμός για τον Όμιλο Κoρρές καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική σύμπραξη που μας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Μία στρατηγική συμφωνία που είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς προσπάθειας της ομάδας μας, τα τελευταία 21 χρόνια.

500x500_george_lena

Στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την εταιρεία Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας. Οι αξίες και η φιλοσοφία της Κoρρές παραμένουν ίδιες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα ελληνικά βότανα, στο δίκτυο συνεργασιών με καλλιεργητές, στην προϊοντική καινοτομία, στην επιστημονική έρευνα, στις εκχυλίσεις -όλα όσα εκφράζουν την καρδιά της μάρκας παραμένουν αναλλοίωτα. Αυτό που ενισχύεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώνουμε σήμερα είναι η δυναμική και οι μοναδικές προοπτικές για τον Όμιλο Κoρρές, καθώς συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος την προσπάθειά μας στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον».

Σχετικά με τη NHPEA Maiden Holding B.V.

Η NHPEA Maiden Holding B.V. είναι εταιρία συμμετοχών που ανήκει εξ ολοκλήρου στη North Haven Private Equity Asia IV, L.P. (“NHPEA IV, L.P.”).

Η NHPEA IV, L.P. είναι επενδυτικό κεφάλαιο US$ 1.7 δισ, υπό διαχείριση θυγατρικής της Morgan Stanley, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και εστιάζει στις επενδύσεις στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά private equity fund για την Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, με καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, οικονομικές υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων, τόσο σε εισηγμένες όσο και σε ιδιωτικών συμφερόντων, μη εισηγμένες εταιρείες.

Σχετικά με την εταιρεία Profex

Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 με όραμα να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν κόσμο πιο υγιή και με ευεξία. Η Profex διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (Φαρμακευτικά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής). Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Κoρρές, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...