202
Ενα από τα χαρακτηριστικά εξώφυλλά του Time με τον -ακόμη υποψήφιο τότε- Ντόναλντ Τραμπ | EPA/MIKE NELSON

Σε μεγιστάνα του Διαδικτύου πουλήθηκε το Time

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:45
Ενα από τα χαρακτηριστικά εξώφυλλά του Time με τον -ακόμη υποψήφιο τότε- Ντόναλντ Τραμπ
|EPA/MIKE NELSON

Σε μεγιστάνα του Διαδικτύου πουλήθηκε το Time

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:45

Την μοίρα των εντύπων που αλλάζουν χέρια ακολούθησε το εμβληματικό ειδησεογραφικό περιοδικό Time, το οποίο αγόρασε ζεύγος επιχειρηματιών έναντι 190 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

Νέοι ιδιοκτήτες του περιοδικού είναι ο Μαρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του Λιν.

Ο Μπένιοφ είναι συνιδρυτής της Salesforce, εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες cloud, με περιουσία που ξεπερνά τα 6,5 δισ. δολάρια.

Η αγορά του περιοδικού είναι προσωπική υπόθεση του ζευγαριού και δεν σχετίζεται με την Salesforce, διευκρινίζουν. Το ζεύγος τονίζει ακόμη ότι δεν θα εμπλέκεται στην εκδοτική ή την καθημερινή λειτουργία του Time.

Είναι δηλαδή ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτόν της Washington Post που ανήκει προσωπικά στον Τζεφ Μπέζος της Amazon εδώ και πέντε χρόνια. Σε μια παρόμοια περίπτωση πέρυσι, η Λορέν Πάουελ Τζομπς (χήρα του Στιβ Τζομπς) αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό Atlantic.

Το Time πωλήθηκε από την Meredith, η οποία το διέθεσε προς πώληση μαζί με άλλα τρία έντυπα της Time Inc, λίγους μήνες αφότου πέρασαν στα χέρια της.

Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του Fortune, του Money και του Sports Illustrated συνεχίζονται.

Το Time κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1923 και διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το μοντέλο του news magazine. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πίεσης από το Ιντερνετ, αντιμετωπίζει μείωση των εσόδων από τις διαφημίσεις και τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...