205
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ | CCTV

Σε κέντρο για την επιδημία εμφανίστηκε ο Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 12:54
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
|CCTV

Σε κέντρο για την επιδημία εμφανίστηκε ο Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 12:54

Την πρώτη του εμφάνιση μετά από ημέρες έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, έπειτα από το ξέσπασμα της ασθένειας που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 900 ανθρώπων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να εξαιρείται από τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Φόρεσε και αυτός την απαραίτητη μάσκα, όπως έδειξε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Ο πρόεδρος της Κίνας επισκέφτηκε στο Πεκίνο κέντρο που κατασκευάστηκε ειδικά για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Γουχάν, αλλά και ολόκληρη η Κίνα, επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς μετά την εορταστική περίοδο για το νέο έτος. Η κυβέρνηση είχε επεκτείνει την αργία, βάζοντας σε ένα είδος εθελοντικής καραντίνας εκατομμύρια πολίτες, για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού.

Το CNN επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες ο Σι μυστηριωδώς απουσίαζε από τα πρωτοσέλιδα αλλά και τα ρεπορτάζ του CCTV. Συνήθως τα μέσα ενημέρωσης τον προβάλλουν ακόμη και αν οι δραστηριότητές του δεν είναι πολύ σημαντικές.

Δεν είναι σαφές γιατί συνέβαινε αυτό, αν και τα κρατικά μέσα επισήμαναν ότι εργάζεται πυρετωδώς στο παρασκήνιο. Φαίνεται όμως ότι τα κινεζικά ΜΜΕ θέλουν να τον εμφανίσουν σαν τον ηγέτη που δρέπει τις δάφνες της προσπάθειας κατά του ιού, αλλά όχι και τα (άπειρα) στραβοπατήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...