207
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ηγέτης του Λικούντ, Μπενιαμίν Νετανιάχου | REUTERS/Ronen Zvulun/File Phot

Ισραήλ: Διέρρευσε από το κόμμα του Νετανιάχου ολόκληρος ο εκλογικός κατάλογος

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 11:59
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ηγέτης του Λικούντ, Μπενιαμίν Νετανιάχου
|REUTERS/Ronen Zvulun/File Phot

Ισραήλ: Διέρρευσε από το κόμμα του Νετανιάχου ολόκληρος ο εκλογικός κατάλογος

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 11:59

Εφαρμογή που χρησιμοποιούσε το Λικούντ, το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ευθύνεται για τη διαρροή ολόκληρου του εκλογικού καταλόγου του Ισραήλ, μαζί με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τα στοιχεία 6.453.254 ανθρώπων: πλήρη ονόματα, αριθμοί ταυτοτήτων και διευθύνσεις για όλους τους πολίτες με δικαίωμα ψήφου, γράφει η Haaretz. Σε κάποιες περιπτώσεις περιλαμβάνονται αριθμοί τηλεφώνων και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Πριν από τις εκλογές, επισημαίνει η ισραηλινή εφημερίδα, τα κόμματα λαμβάνουν ένα αντίγραφο του εκλογικού καταλόγου, αλλά υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις για το πώς και πού θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα. Μετά την αναμέτρηση οφείλουν να διαγράψουν τα στοιχεία.

Ο κατάλογος φαίνεται ότι διέρρευσε από εφαρμογή του Λικούντ ειδικά για την ημέρα των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν στις 2 Μαρτίου. Μια ευπάθεια (vulnerability) στην εφαρμογή έδινε στον καθένα τη δυνατότητα να κατεβάσει ολόκληρο τον κατάλογο.

Η ίδια εφαρμογή χρησιμοποιείται και από τα κόμματα Σας και Γισραέλ Μπεϊτέινου.

Η Haaretz έγραψε ακόμη ότι στην ιστοσελίδα για την εφαρμογή μπορούσε κανείς να εντοπίσει πολύ εύκολα ονόματα και κωδικούς των προγραμματιστών, κάτι που με τη σειρά του έδινε εύκολη πρόσβαση στη βάση δεδομένων. Και μόνο από την περιγραφή, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος.

Δεν είναι γνωστό πόσοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα.

Η εταιρεία Feed-b, που έφτιαξε την εφαρμογή, υποστηρίζει πάντως ότι το πρόβλημα διορθώθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...