174
Ο ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών και Ματέο Σαλβίνι | REUTERS/Emmanuel Foudrot

Σαλβίνι: «Τραβάμε μπροστά, δεν τρομάζουμε με τους κερδοσκόπους»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 07:49
Ο ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών και Ματέο Σαλβίνι
|REUTERS/Emmanuel Foudrot

Σαλβίνι: «Τραβάμε μπροστά, δεν τρομάζουμε με τους κερδοσκόπους»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 07:49

Μήνυμα ότι η Ιταλία θα επιμείνει στις θέσεις της παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις αγορές έστειλε ο υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

Αργά την Τρίτη, εισερχόμενος στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, για την συνεδρίαση της κυβέρνησης Κόντε, ο υπουργός διαμήνυσε ότι «εμείς τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν κάποιοι λίγοι κερδοσκόποι».

Τονίζει ακόμη ότι «ξέρουμε ότι πρόκειται για το καλό των Ιταλών και προχωρούμε με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο διαβεβαίωσε ότι «η Ιταλία δεν κινδυνεύει, οι αγορές μάς αγαπάνε περισσότερο από τους ευρωγραφειοκράτες. Αν γυρίσουμε πίσω θα αγνοήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους πολίτες».

Και οι δυο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να διατηρηθεί στο 2,4% η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισαν ότι θεωρούν απίθανο να φτάσει το ιταλικό σπρεντ στις 400 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Πάολο Σαβόνα τόνισε ότι «αν το σπρεντ ξεφύγει, τότε θα πρέπει να αλλάξει ο κρατικός προϋπολογισμός». Παράλληλα, όμως, για να μην φτάσει τις 400 μονάδες, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...