293
Πυκνοί καπνοί υψώνονται πάνω από το Κουρσκ, τα ξημερώματα της Τρίτης, από τη φωτιά στη δεξαμενή πετρελαίου σε αεροπορική βάση | Twitter

Ρωσία: Αεροπορική βάση στο Κουρσκ χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 09:38
Πυκνοί καπνοί υψώνονται πάνω από το Κουρσκ, τα ξημερώματα της Τρίτης, από τη φωτιά στη δεξαμενή πετρελαίου σε αεροπορική βάση
|Twitter

Ρωσία: Αεροπορική βάση στο Κουρσκ χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 09:38

Νέο πλήγμα σε ρωσικό έδαφος κατάφεραν Ουκρανοί με τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτή τη φορά χτύπησαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια Κουρσκ με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, Ρομάν Σταραβόιτ.

«Δεν υπήρξαν απώλειες. Η φωτιά έχει περιοριστεί. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται στο σημείο», ανέφερε ο Σταραβόιτ σε ανάρτησή του.

Η περιφέρεια Κουρσκ γειτονεύει με την Ουκρανία.

Ηταν ένα ακόμα χτύπημα με ουκρανικό drone μετά τα δύο της Δευτέρας, όταν επλήγησαν δύο στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται ουκρανό αξιωματούχο, τα πλήγματα αυτά δείχνουν τη «νέα βούληση» του Κιέβου «να μεταφέρει» τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος.

Τη Δευτέρα, τα drones απογειώθηκαν από ουκρανικό έδαφος. Τα πλήγματά τους κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη σε μία από τις βάσεις και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα.

Χθες βράδυ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικών βάσεων στην κεντρική Ρωσία. «Το καθεστώς του Κιέβου αποπειράθηκε να καταφέρει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σοβιετικού σχεδιασμού στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριάζαν και στην αεροπορική βάση Eνγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», ανακοίνωσε.

Η ρωσική βάση Ενγκελς στο Σαράτοφ, όπως φαινόταν από τον δορυφόρο, την Κυριακή, λίγες ώρες πριν το ουκρανικό χτύπημα – Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν «ρωσικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας», που χρησιμοποιούνται στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, κατά την ίδια πηγή.

Πάντα κατά την εκδοχή του ρωσικού υπουργείου Aμυνας, αν και τα UAVs αυτά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις, προκαλώντας εκρήξεις, σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις και προκαλώντας «ελαφριές» ζημιές σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...