241
Οι Ρωμαίοι υποστηρικτές του κινήματος της σαρδέλας στην πλατεία του Σαν Τζιοβάνι | REUTERS

Ρώμη: Εκατό χιλιάδες «σαρδέλες» στους δρόμους κατά Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 13:42
Οι Ρωμαίοι υποστηρικτές του κινήματος της σαρδέλας στην πλατεία του Σαν Τζιοβάνι
|REUTERS

Ρώμη: Εκατό χιλιάδες «σαρδέλες» στους δρόμους κατά Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 13:42

«Απόβαση» στη Ρώμη, στην πλατεία του Σαν Τζιοβάνι, έκαναν 100.000 υποστηρικτές του κινήματος της σαρδέλας, κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του Ματέο Σαλβίνι.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση ψαριών κάθε εποχής», έγραψαν οι οργανωτές.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν στο χέρι χάρτινες σαρδέλες, το σύμβολο του κινήματος, ενώ στην πλατεία έκανε την εμφάνισή της και μια τεράστια «ιπτάμενη σαρδέλα».

«Δεν είμαστε κόμμα, ο στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις, προβάλλοντας τα αιτήματα των πολιτών», δήλωσε στη RΑΙ, ο Ματία Σαντόρι, ένας από τους πρωτεργάτες του κινήματος.

Ενα από πλακάτ στη διαδήλωση της Ρώμης

«Είμαι έτοιμος να συναντήσω τις σαρδέλες, αλλά όχι για να προσπαθήσω να εκμεταλλευθώ για προσωπικό όφελος την δράση τους», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Την υποστήριξή της στο ιταλικό κίνημα εξέφρασε και η γνωστή τραγουδοποιός Πάτι Σμιθ, η οποία υπογράμμισε ότι «ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να ενώνεται. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε τις σαρδέλες».

«Το σημαντικό είναι να στείλουμε το μήνυμά μας. Δεν μας νοιάζει αν θα είμαστε 10 ή 100 χιλιάδες», είπαν οι οργανωτές της κινητοποίησης.

Γέμισε σαρδέλες η πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης

«Είμαστε όλοι αντιφασίστες», φώναξε ο Ματία Σαντόρι, ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του κινήματος από το ανοικτό φορτηγάκι που αντικαθιστούσε την κλασσική εξέδρα, ενώ οι παριστάμενοι τραγουδούσαν το Bella Ciao.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...