531
Στο επεισόδιο του «Black Mirror» με τίτλο «Nose dive» όλοι ζούσαν με ένα κινητό στο χέρι και αξιολογούσαν καθημερινά τους άλλους μέσα από αυτό. Καθόλου επιστημονική φαντασία | Netflix

Επιστρέφει το «Black Mirror», το σίριαλ που τα βάζει με το Internet

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 12:50
Στο επεισόδιο του «Black Mirror» με τίτλο «Nose dive» όλοι ζούσαν με ένα κινητό στο χέρι και αξιολογούσαν καθημερινά τους άλλους μέσα από αυτό. Καθόλου επιστημονική φαντασία
|Netflix

Επιστρέφει το «Black Mirror», το σίριαλ που τα βάζει με το Internet

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 12:50

Back to Black! Η βρετανική σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Black Mirror» υποτίθεται ότι είναι «επιστημονικής φαντασίας». Ομως δεν είναι. Το μέλλον που περιγράφει μέσα από τα συγκλονιστικά της επεισόδια, είναι ήδη παρόν.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τη δημιουργία ενός εύστροφου βρετανού δημοσιογράφου, με αιχμηρή πένα και πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, του Τσάρλι Μπρούκερ. Ο τίτλος του, σημαίνει «Μαύρος Καθρέφτης». Μαύρος καθρέφτης είναι στη ουσία η οθόνη του smartphone, του τάμπλετ, του υπολογιστή, την οποία κοιτάζει και στην οποία κοιτάζεται σε καθημερινή βάση ο σύγχρονος άνθρωπος. Είναι μαύρος, άρα σκοτεινός και παραμορφωτικός. Και κρύβει μία άβυσσο.

Σε αυτό το σύμπαν, όλοι αξιολογούν τους πάντες μέσω κινητού (Netflix)

Σίγουρα χρειάζονταν κότσια για να προβληθεί στην εποχή του απόλυτου εθισμού στο Ιντερνετ ένα τέτοιο σίριαλ, που ισοδυναμεί με δυνατό χαστούκι σε όσα προκαλεί στο μυαλό, στην ψυχή, στις σχέσεις, στην πολιτική, στην κοινωνία, σε όλους και όλα αυτή η εξάρτηση.

Υπήρχε για παράδειγμα το επεισόδιο κατά το οποίο μία νεαρή όμορφη γυναίκα ζει σε έναν κόσμο που όλοι αξιολογούν και αξιολογούνται από τους γύρω τους, βάζοντας βαθμό στο καθετί. Και όλοι έτρεμαν μην πάρουν κακό βαθμό και μπουν ξαφνικά στο περιθώριο.

Ή εκείνο με κάποιον «τρελό καλλιτέχνη» που απαγάγει μία πριγκίπισσα από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και απειλεί ότι θα τη σκοτώσει, αν ο βρετανός πρωθυπουργός δεν…κάνει σεξ με ένα γουρούνι σε απευθείας σύνδεση.

Η πριγκίπισσα έχει απαχθεί και κλαίει φοβισμένη στις οθόνες όλων (Netflix)

Στο ευφυές σύμπαν του «Black Mirror», κάποιος μπορεί να σου κάνει «block» και στον έξω κόσμο, κι εσύ να φαίνεσαι μπροστά του σαν ένα μουτζουρωμένο ολόγραμμα που ούτε σε ακούει, ούτε σε βλέπει καθαρά. Εκεί οι μανιακοί με τα video games μπορούν να βρουν τραγικό τέλος, επειδή τα παιχνίδια που κάνουν στο μυαλό τους, βγαίνουν εκτός ορίων.

Οι αναμνήσεις είναι ένα τσιπάκι, κάτι σαν φακός επαφής που μπαίνει στο μάτι του και σε κάνει να θυμάσαι. Αν αφαιρεθεί, δεν έχεις πια καμία μνήμη.

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται ζητήματα όπως η παιδική πορνογραφία στο Ιντερνετ, τα παιχνίδια εξουσίας, ο χημικός πόλεμος, αλλά και το ερώτημα αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή ή αν ο έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα, είναι αριστοτεχνικός.

Οταν οι εραστές ξαπλώνουν στο ίδιο κρεβάτι αλλά βλέπουν εντελώς διαφορετικό «έργο» (Netflix)

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για πολλούς ακόμη, οι εκατοντάδες χιλιάδες φαν της σειράς του Netflix δηλώνουν από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018 πανευτυχείς με τα καλά νέα, ότι η σειρά πρόκειται να επιστρέψει για μία πέμπτη σεζόν.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, τα επεισόδια θα αρχίζουν να προβάλλονται προς το τέλος του 2018, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί η πολυαναμενόμενη ημερομηνία.

Ανάμεσα μάλιστα στα νέα επεισόδια, θα υπάρχει για πρώτα φορά κι ένα «διαδραστικό». Το Netflix σκοπεύει να προσθέσει το στοιχείο της διάδρασης σε ένα από τα επεισόδια του «Black Mirror». Χωρίς να υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες, το σκεπτικό είναι ότι το κοινό θα καλείται να επιλέξει ιντερνετικά πώς θα ολοκληρώνεται, τι φινάλε θα έχει το επεισόδιο.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι μία από τις δημοφιλέστερες, με τεράστια ζήτηση στην πλατφόρμα του Netflix. Η σειρά έχει κερδίσει πέντε βραβεία Emmy το 2017 και το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...