379
|

Ράικου reloaded: το μόνο που ενδιέφερε τον Παπαγγελόπουλο ήταν να «στήσει» τα πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 17:14

Ράικου reloaded: το μόνο που ενδιέφερε τον Παπαγγελόπουλο ήταν να «στήσει» τα πολιτικά πρόσωπα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 17:14

Νέα σκληρή επίθεση στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εξαπέλυσε κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Νovartis, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου. «Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο της Novartis, αλλά μόνο να “στήσει” πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να είπε, κάνοντας λόγο απαίτησης κατασκευής στοιχείων και ψευδομαρτύρων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία που όμως δεν υπήρχαν», επανέλαβε σύμφωνα με πληροφρίες στη νέα της κατάθεση, ενώ αναφορικά με το επίμαχο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να στείλει εσπευσμένα τη δικογραφία στην Βουλή, είπε ότι «ήταν απαίτησή του, ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία».

Ερωτηθείσα για το πώς γινόταν η κατασκευή των στοιχείων, η Ελένη Ράικου φέρεται να έδωσε την εξής απάντηση:

«Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω, γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια» γι΄αυτό και επέλεξε  την ΕλένηΤουλουπάκη, «έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες».

Στην κατάθεσή της η κυρία Ράικου αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για άλλες υποθέσεις μεταξύ των οποίων και αυτή της Τράπεζας Αττικής: «Μου ζήτησε να την κρατήσω πίσω. Να μην την περαιώσω. Αυτό προφανώς δεν είναι νόμιμο […] θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο σχέδιο. Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικής. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω το απέγινε η υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής».

Σύμφωνα πάντα με την τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εξαιτίας της επιμονής Παπαγγελόπουλου να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα, ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η χώρα καθώς -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «χάθηκαν εκατομμύρια».

«Αλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών», φέρεται να  είπε, κατηγορώντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι διέκοψε την έρευνα του σκανδάλου και τη  μετέτρεψε σε σκευωρία.

«Το Δημόσιο έχασε με τη στάση Παπαγγελόπουλου εκατομμύρια ευρώ. Ζημίωσε το Κράτος η συμπεριφορά του γιατί οδήγησε την υπόθεση σε εκτροπή προς πολιτική κατεύθυνση και όχι προς εκεί που τα στοιχεία οδηγούσαν», υποστήριξε καταλογίζοντάς του ότι «ήθελε να συγκαλύψει την διερεύνηση του σκανδάλου».

«Επρεπε να είχαν ήδη βγει τα πρώτα στοιχεία. Η χώρα πρέπει να πάρει χρήματα από αυτό. Ακούσατε εσείς τίποτε; Μόνο για πολιτικούς ακούμε τρία χρόνια», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...