218
Συστάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων την εποχή της πανδημίας | .

Προσοχή! Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 18:28
Συστάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων την εποχή της πανδημίας
|.

Προσοχή! Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 18:28

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, που πλήττει και την πατρίδα μας, και σε καθεστώς εκτάκτων μέτρων με απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, ένα φαινομενικά «μικρό» ζήτημα, το πώς θα διαχειριστούμε τα οικιακά απορρίμματά μας, είναι επί της ουσίας κεφαλαιώδους σημασίας όσον αφορά τη δημόσια υγεία.

Σχετικώς, την Παρασκευή 27 Μαρτίου εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωση που απευθύνεται, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, σε νοικοκυριά πρωτίστως, αλλά και σε δήμους, σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και σε υγειονομικές μονάδες και συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει, έτσι, για τον ασφαλέστερο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων κατά την περίοδο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με απλές οδηγίες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων μας σε καθημερινή βάση, ακολουθούμε εύκολα βήματα για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων μας, είτε είμαστε πολίτες είτε και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη διαλογή και στην ανακύκλωση.

Επισημαίνεται από το υπουργείο ιδιαίτερα ότι η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση) πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας.

Οι πλήρεις οδηγίες του υπουργείου εδώ. Δείτε και ένα σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...