145
Ο Φαχρετίν Αλτούν μιλά στον Μανώλη Κωστίδη | YouTube

Προκαλεί η Αγκυρα: Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2022, 14:08
Ο Φαχρετίν Αλτούν μιλά στον Μανώλη Κωστίδη
|YouTube

Προκαλεί η Αγκυρα: Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2022, 14:08

Νέα πρόκληση από την Αγκυρα με τις δηλώσεις του διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Ο Αλτούν όχι μόνο κατηγόρησε την Ελλάδα για υπερπτήσεις στην Τουρκία, αλλά δήλωσε μάλιστα ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

«Η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί», είπε ο Αλτούν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογάν

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Αλτούν, η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα «προσπαθεί να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ χρειάζεται απευθείας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16, ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Αγκυρας, ο τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...