150
Τα δικαστήρια της Ευελπίδων (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis για εξαπάτηση επιχειρηματιών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 17:21
Τα δικαστήρια της Ευελπίδων (φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis για εξαπάτηση επιχειρηματιών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 17:21

Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του, το Σάββατο, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών που πείθονταν ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν με το αζημίωτο δανειοδοτήσεις από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ανακριτής και αισαγγελέας, μετά από πολύωρη απολογητικά διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Πρόκειται για τον άλλοτε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Αντίθετα, για τους δύο συγκατηγορουμένους του Δεστεμπασίδη, που απολογήθηκαν μετά από αυτόν, κρίθηκε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Η λεία της εγκληματικής οργάνωσης, από τις περιπτώσεις απάτης που ταυτοποιήθηκαν σε πρώτο χρόνο υπολογίστηκε ότι ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...