469
Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας ορκίζονται υφυπουργοί, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρεμιέρα Μωραΐτη (και λοιπών) σε ορκωμοσία υπό τον Τσίπρα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:58
Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας ορκίζονται υφυπουργοί, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρεμιέρα Μωραΐτη (και λοιπών) σε ορκωμοσία υπό τον Τσίπρα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:58

Με κεντρικό πρόσωπο τον Θάνο Μωραΐτη, τον πολιτικό που διήνησε όλη την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΔΗΣΟ, στο ΚΙΝΑΛ και τώρα σε κυβέρνηση Τσίπρα, έγινε το νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η ορκωμοσία των νέων υφυπουργών (και του Γιώργου Κατρούγκαλου ως υπουργού Εξωτερικών), ύστερα από τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, νέος υφυπουργός Εργασίας, και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης καταφθάνουν στο Προεδρικό
Η Σία Αναγνωστοπούλου επιστρέφει ως μέλος της κυβέρνησης, στο πόστο της αν. υπουργού Εξωτερικών
Ο Θάνος Μωραΐτης, πρόσωπο των ημερών, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του ως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είναι:

– Στο υπουργείο Εξωτερικών νέος υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

– Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία επιστρέφει ύστερα από δυόμισι χρόνια στην κυβέρνηση (είχε διατελέσει αν. υπουργός Παιδείας ως το 2016 και ένα διάστημα, το καλοκαίρι του 2015, αν. υπουργός Εξωτερικών).

– Στο υπουργείο Εσωτερικών, υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

– Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

– Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης.

– Στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής υφυπουργός ο Αγγελος Τόλκας.

Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μωραΐτης και ο κ. Τόλκας έδωσαν θρησκευτικό όρκο με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει: «Εβαλα και θρησκευόμενους στο κυβερνητικό σχήμα».

Αντιθέτως οι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν πολιτικό όρκο. Πάντως ο κ. Μπάρκας, τώρα που υπουργοποιήθηκε άρχισε να φοράει και γραβάτα…

Ακολούθησε η λεγόμενη οικογενειακή φωτογραφία με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα.

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Για αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης. Οταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν τον επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι’ αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...