597
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το κόμμα σπεύδει να τον στηρίξει | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Κουμουνδούρου στηρίζει Πολάκη: «Πήρε δάνειο όπως η μισή Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:26
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το κόμμα σπεύδει να τον στηρίξει
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Κουμουνδούρου στηρίζει Πολάκη: «Πήρε δάνειο όπως η μισή Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:26

Το σύνθημα το είχε δώσει από το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, o οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «News24/7» δήλωσε: «Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης».

Η γραμμή δόθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έκανε κάτι το μεμπτό που ζήτησε και πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από τη φιλική προς την κυβέρνηση Attica Bank. Ακολούθησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μοτίβο, ακολούθησαν όμως και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που με μία ημέρα καθυστέρηση αποφάσισε τη Δευτέρα να υψώσει το θέμα.

Πρώτα η Νέα Δημοκρατία, δια της Μαρίας Σπυράκη, η οποία εγκάλεσε την Attica Bank για το δάνειο και τον ίδιο τον κ. Πολάκη για τα όσα έχει αναφέρει στις δηλώσεις Πόθεν Εσχες (εδώ). Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα έφερε και το θέμα στη Βουλή. Κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, με την οποία ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις στη Βουλή σχετικά με το δάνειο και να διευκρινιστεί σε πόσες περιπτώσεις έχει δώσει η τράπεζα δάνεια αντίστοιχου ποσού και αν η διαδικασία που ακολουθείται αφορά όλους τους πολίτες.

Επειτα το Κίνημα Αλλαγής που σχολίασε:

«Ο αυτόκλητος “κήρυκας της ηθικής” κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως Δήμαρχος είχε διπλά βιβλία. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του. Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται…»

Και μετά το Ποτάμι που ανέφερε: «Η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά. Το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολιτες. Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» – κατά το γνωστό ανέκδοτο – δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητα των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις – 19 κάθε ώρα – και όχι τα καταναλωτικά δάνεια».

Μετά από αυτό το μπαράζ η Κουμουνδούρου ανέλαβε επισήμως τη στήριξη του αν. υπουργού Υγείας. Και την παρείχε σε απόλυτο βαθμό χρησιμοποιώντας τα γνωστά «εργαλεία»: κακά ΜΜΕ, Μαρέβα και «Κήρυκας Χανίων»…

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του κ. Πολάκη ήταν η εξής:

«Η ΝΔ και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...