309
Καμμένος και Κοτζιάς την εποχή που ήταν μαζί στο Υπουργικό. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα SMS του Καμμένου στον Κοτζιά: «Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:36
Καμμένος και Κοτζιάς την εποχή που ήταν μαζί στο Υπουργικό.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τα SMS του Καμμένου στον Κοτζιά: «Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:36

Την εικόνα ενός υπουργικού συμβουλίου που σπαρασσόταν από την καχυποψία και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις με χαρακτηριστικά μάλιστα ψηφιακού bullying, περιγράφει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Στη μήνυση ο κ. Κοτζιάς αναφέρει σειρά απειλητικών μηνυμάτων που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο από τον κ. Καμμένο. Το εντυπωσιακό –και χαρακτηριστικό για το τι συνέβαινε στην κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι– είναι ότι τα δύο μηνύματα είχαν σταλεί την εποχή που και οι δύο ήταν υπουργοί και μάλιστα το ένα είναι έχει ημερομηνία 15 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο, «σειρά από άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα από τον μηνυόμενο», όπως τα ακόλουθα:

Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο:

«Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Β) Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους:

«Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη» και στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Αυτή η εικόνα της κυβέρνησης, προκάλεσε αναπόφευκτα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη:

«Πόσο ακόμα ο κ. Τσίπρας θα παραμένει θεατής, την ώρα που δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του καταλήγουν στα δικαστήρια; Αλήθεια, σε ποιο συρτάρι έχει κρυμμένη την επιστολή του κ. Κοτζιά και πότε θα τη βγάλει στη δημοσιότητα; Ήρθε η ώρα οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια».