299
O Βλαντιμίρ Πούτιν με άψογο στυλ χορεύει τη νύφη | Reuters

Πούτιν, ο ξεχωριστός καλεσμένος της νύφης Κάριν Κνάισλ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2018, 20:49
O Βλαντιμίρ Πούτιν με άψογο στυλ χορεύει τη νύφη
|Reuters

Πούτιν, ο ξεχωριστός καλεσμένος της νύφης Κάριν Κνάισλ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2018, 20:49

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στην Αυστρία για την παρουσία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, με τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ  (κάτω η φωτογραφία του ευτυχισμένου ζευγαριού στον γάμο).

Οι διαμαρτυρίες της αυστριακής αντιπολίτευσης αφορούσαν όχι μόνο το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος προσκλήθηκε στο γάμο της υπουργού των Εξωτερικών, αλλά και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της παρουσίας του στην γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα στο Γκάμλιτζ της νότιας Αυστρίας, σε μία περίοδο μάλιστα που η Βιέννη έχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προσγειώθηκε στο Γκρατς στις 12:20 το μεσημέρι και στη συνέχεια πήγε οδικώς στο Γκάμλιτζ. Λίγο νωρίτερα  στο γάμο είχε φτάσει και ο αυστριακός καγκελάριος Κούρτς.

Η νύφη περίμενε τον Πούτιν στην είσοδο του «Tscheppe Inn», ενώ εκείνος της πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλουδιών, με ένα πλατύ χαμόγελο να διαγράφεται στο πρόσωπό του.

Αμέσως μετά τον Πούτιν στη γαμήλια τελετή έφτασε και η Χορωδία των Κοζάκων του Ντον, την οποία είχε φέρει ο ίδιος, καλώντας την Κάριν Κνάισλ να χορέψουν.

Πάνω η φωτογραφία του προέδρου Πούτιν να χορεύει με τη νύφη Κάριν Κνάισλ Roland Schlager/Reuters
Κάτω οι Κοζάκοι έδωσαν ρωσική νότα στη γαμήλια τελετή/ Reuters

Με αιτιάσεις για το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον Πούτιν στο γάμο της Κνάισλ, η αντιπολίτευση στην Αυστρία κατηγόρησε την κυβέρνηση Κουρτς ότι η παρουσία του ρώσου πρόεδρου στο γάμο «κατέστρεψε την αυστριακή εξωτερική πολιτική».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, όπως προαναφέρθηκε, στα μηνύματα που εξέπεμψε η παρουσία του Πούτιν στη γαμήλια εκδήλωση, την ώρα  που η Αυστρία έχει την προεδρία της ΕΕ, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που καλούσαν την Κνάισλ να παραιτηθεί από τη θέση της ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...