849
Η Τζέσικα Ράμπιτ, σέξι τραγουδίστρια στην κωμωδία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» | Disney

Η Τζέσικα Ράμπιτ δεν θα είναι πλέον φαμ φατάλ

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:46
Η Τζέσικα Ράμπιτ, σέξι τραγουδίστρια στην κωμωδία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ»
|Disney

Η Τζέσικα Ράμπιτ δεν θα είναι πλέον φαμ φατάλ

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:46

Από όλα τα διάσημα pin up της Αμερικής, από τη Ρίτα Χέιγουορθ ως την Πάμελα Αντερσον, η Τζέσικα Ράμπιτ είναι μάλλον η πιο ασυνήθιστη: μια κοκκινομάλλα femme fatale ψηλή, πικάντικη με εντυπωσιακές καμπύλες. Και το κυριότερο! Η Τζέσικα είναι καρτούν.

Και τώρα, η τραγουδίστρια του νυχτερινού κέντρου από την κωμωδία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» κάνει και πάλι μια πρωτιά, αυτή τη φορά στα θεματικά πάρκα του Walt Disney.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η Walt Disney ανακοίνωσε ότι ανανεώνει το «Roger Rabbit’s Car Toon Spin ride» στην Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας, επανεφευρίσκοντας την Τζέσικα ως πρωταγωνίστρια με δικό της θέμα και όχι ένα αισθησιακά ντυμένο θύμα αντρικής βίας.

Ο Ρότζερ Ράμπιτ, η Τζέσικα Ράμπιτ και ο αείμνηστος Μπομπ Χόσκινς στην ταινία του 1988 (Facebook/Who Framed Roger Rabbit)

Η Τζέσικα δεν θα είναι πλέον ο ανυπόληπτος χαρακτήρας που δανείστηκε τη φωνή της Καθλίν Τερνερ για να πει την αθάνατη ατάκα: «Δεν είμαι κακιά, απλά έτσι με έχουν σχεδιάσει», αλλά μια ντετέκτιβ, που εξιχνιάζει ένα κύμα ύπουλων εγκλημάτων το 1947 στο Λος Αντζελες, όπως αυτά που έκανε ο Εντι Βάλιαντ, ο χαρακτήρας τον οποίο υποδύθηκε ο αείμνηστος Μπομπ Χόσκινς, στην αρχική ταινία.

Πριν από την ανακοίνωση, οι θαυμαστές της Τζέσικα Ράμπιτ, επισκεπτόμενοι τη Ντίσνεϊλαντ, παρατήρησαν ότι η εμβληματική φιγούρα της δεν υπήρχε πια. Εδώ και 27 χρόνια στο Αναχαϊμ, κοντά στο Λος Αντζελες και πιο πρόσφατα στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο, ύπουλοι κακοί φόρτωναν την Τζέσικα δεμένη στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, πριν ο σύζυγός της Ρότζερ οδηγήσει τους επισκέπτες σε μια καυτή καταδίωξη στην Τουντάουν. Τώρα, το πορτμπαγκάζ  του αυτοκινήτου είναι γεμάτο με βαρέλια, που περιέχουν οξύ, και η κυρία Ράμπιτ έχει εξαφανιστεί.

Τι συνέβη; Μην πανικοβάλλεστε, απάντησε η Disney. Η Τζέσικα Ράμπιτ θα επιστρέψει σε έναν ρόλο «πιο σχετικό με τη σημερινή κουλτούρα… είναι καιρός να ρίξει το γάντι της στο ρινγκ, ξεκινώντας το δικό της γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Προσέξτε, “νυφίτσες”, η βασιλεία σας του τρόμου τελείωσε»…

Η Τζέσικα Ράμπιτ έχει φανατικούς θαυμαστές

Μερικοί οπαδοί είναι επιφυλακτικοί: «Διακινδυνεύουν να χαλάσουν κάτι καλό», δήλωσε ο «Disniac» στον ιστότοπο θαυμαστών Mouse House. Eνας άλλος χρήστης, ο Old Mouse, προχώρησε ακόμη περισσότερο, γράφει ο Τζον Χάρλοου, ανταποκριτής των The Times στο Λος Αντζελες: «Προκαλεί οργή, είναι η χειρότερη απόφαση της Disney από τότε που έκλεισαν το Mr Toad’s Wild Ride στο Disney World το 1998», έγραψε συμπληρώνοντας, «αλλά ίσως παίρνω αυτά τα πράγματα στα σοβαρά, σε αντίθεση με τους διευθυντές της Disney».

Διάφορες αλλαγές είναι σε εξέλιξη και στα 12 θεματικά πάρκα της Disney, από την Καλιφόρνια μέχρι το Παρίσι, τη Σαγκάη και το Τόκιο. Το σενάριο της φετινής καλοκαιρινής ταινίας «Jungle Cruise», με την Εμιλι Μπλαντ και τον Ντουέιν Τζόνσον, γράφτηκε πολύ προσεκτικά, με «σεβασμό» στους πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής, στους οποίους αναφέρεται.

Η βόλτα στο θεματικό πάρκο Jungle Cruise, που χρονολογείται από το 1955, εξακολουθεί να καθοδηγείται από τον Σκίπερ, ο οποίος πολεμά μια φυλή ανθρωποφάγων με μαύρη επιδερμίδα. Αλλά οι ανθρωποφάγοι πρόκειται να αποσυρθούν και ο Σκίπερ θα συνοδεύεται στο μέλλον από έναν νέο έξυπνο γυναικείο χαρακτήρα αγγλοϊνδιάνικης καταγωγής, τη δρα Αλμπέρτα Φολς. «Θα αντανακλά και θα σέβεται την ποικιλομορφία του κόσμου γύρω μας», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Disney.

Μια στάση για ψώνια στο καινούργιο θεματικό πάρκο «Jungle Cruise» της Ντίσνεϊλαντ

Τα σίκουελ των «Πειρατών της Καραϊβικής» (η πρώτη από τις πέντε ταινίες προβλήθηκε το 2003 και ακολούθησαν οι άλλες τέσσερις, τις χρονιές 2006, 2007, 2011 και 2017) είναι πιο ποικιλόμορφα από την ομώνυμη βόλτα στα θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊλαντ του 1967 που τα ενέπνευσε. Η Disney ενημέρωσε ελαφρώς τη διαδρομή, αναδημιουργώντας σκηνές από τις υπερπαραγωγές του Τζόνι Ντεπ, ωστόσο αναμένονται περισσότερες αλλαγές, που προκλήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο είχαν παρουσιαστεί ορισμένοι γυναικείοι χαρακτήρες.

Η Disney σχεδιάζει επίσης να αναθεωρήσει το θεματικό πάρκο «Splash Mountain log flume» στην Ντίσνεϊλαντ και στο Walt Disney World στη Φλόριντα, διαγράφοντας την αφήγηση ενός χαρακτήρα που εμφανίζεται στην ταινία του 1946, «Το τραγούδι του Νότου».

Το «Splash Mountain» της Ντίσνεϊλαντ βασίζεται στην ταινία «Τραγούδι του Νότου»

Η ταινία βασίζεται στους μύθους του θείου Ρέμους για την «ευτυχισμένη» ζωή των δούλων στις φυτείες και έχει επικριθεί για τα ρατσιστικά της θέματα. Η Disney αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το «Τραγούδι του Νότου» (1946) σε βίντεο ή υπηρεσίες ροής στο σπίτι, χαρακτηρίζοντάς το ως αντίκα. Κάποιοι, λοιπόν, σήκωσαν το φρύδι τους όταν ο Br’er Frog, ένας από τους χαρακτήρες, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στοιχείων της ταινίας για να ζωντανέψει το θεματικό πάρκο «Splash Mountain», όταν άνοιξε το 1989.

Τον Ιούνιο του 2020 μια αναφορά στο Change.org προσέλκυσε 20.000 υπογραφές, απαιτώντας από την Disney την αντικατάστασή του με χαρακτήρες από την «Πριγκίπισσα και τον Βάτραχο», μια ταινία καρτούν του 2009, με την πρώτη αφροαμερικανίδα πριγκίπισσα της Disney. Η εταιρεία συμφώνησε, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...