670
|

Ο άνδρας που θα ποθούσαν οι μαμάδες μας

Ο άνδρας που θα ποθούσαν οι μαμάδες μας

«Είμαι ο άντρας που θα ήθελαν οι μαμάδες σας να είναι ο μπαμπάς σας», έτσι συστήθηκε ο Robbie Williams στο terra vibe. «Είμαι ο Robbie Williams, γεννημένος το 1974. Ήμουν σε boy band, έπαιρνα ναρκωτικά, τα έκοψα, πάχυνα. Τα ξανάρχισα, τα ξαναέκοψα, ξαναπάχυνα…». Ο Robbie τσέκαρε τις γνώσεις του κοινού, κι όταν πείστηκε ότι ο κόσμος ξέρει απ' έξω τους στίχους των τραγουδιών του, ζήτησε συγγνώμη για όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήρθε στην Ελλάδα. Απολογήθηκε όμως λέγοντας πως η απεξάρτηση δεν του επέτρεπε μακρινά ταξίδια. «Θα μπορούσα να ζω εδώ», είπε, και ζήτησε μια χάρη… «Let me entertain you»! Κι έτσι, τον αφήσαμε να μας διασκεδάσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στη σκηνή βγήκε με Carmina Burana και “O Fortuna”, χωρίς Μπιρσίμ ωστόσο. Σε δύο γιγάντιες οθόνες έβλεπες τα αινιγματικά μάτια του Robbie Williams, πότε σχιζοφρενή και πότε υγρά. Στη σκηνή και ο πατέρας του, τραγούδησαν μαζί το “better man”. Πρώτη φορά έβλεπα τον μπαμπά του! Τη μαμά του τη βλέπω συχνά, στο youtube βέβαια, κάθεται μπροστά-μπροστά και αυτός της αφιερώνει τα τραγούδια του. Aντιφατικός, εκκεντρικός, ο απόλυτος performer! Χόρεψε, τραγούδησε, μας έδειξε το βρακάκι του κάτω από τη μαύρη φούστα του, ένα σλιπάκι με το κεφάλι ενός λιονταριού. Και όταν ζεστάθηκε πολύ, έβγαλε και τη φουστίτσα του, κι έμεινε μόνο με το σλιπάκι του. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο καθόλου προκλητικό, καθόλου αντιαισθητικό. Σαν το μικρό παιδάκι που παίζει πάνω στη σκηνή σε σχολική γιορτή κι ό,τι κι αν κάνει το κοινό το βρίσκει χαριτωμένο. Ούτε η Ιερά σύνοδος δεν θα τον αφόριζε.

Τυχερή της βραδιάς η Μαριλέτα, η Ελληνίδα -κορμάρα- που ανέβηκε μαζί του στη σκηνή -όπως συνηθίζει ο Robbie στις συναυλίες του- κι όχι μόνο ανέβηκε, αλλά φόρεσε τις πιτζάμες της και ξάπλωσε μαζί του στο κρεβάτι… «Come undone», «road to mandalay», «me and my monkey», «Feel», «supreme», «she is the one».  Κι ας περιμέναμε μερικοί να ακούσουμε το «eternity» και το «sexed up». Ορκίστηκε ότι έκοψε τα ναρκωτικά. «Εκτός αν η μαριχουάνα θεωρείται ναρκωτικό…». Τις γυναίκες όμως δεν κατάφερε να τις κόψει, ακόμα και τώρα που είναι σύζυγος και πατέρας. Όπως παραδέχτηκε, οι Ελληνίδες δεν τον άφησαν αδιάφορο. «Είμαι ο Robbie Williams, είμαι παντρεμένος αλλά η γυναίκα μου είναι μακριά. Όποια ενδιαφέρεται να βρεθούμε απόψε, μένω σ’ αυτό το μεγάλο το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε αυτό το τετράγωνο που κάθε μέρα σας βλέπω να διαδηλώνετε. Είμαι μαζί σας!». Μια γυναίκα για το βράδυ πήγε να βρει, στήριξη στην Ελλάδα κατέληξε να εκφράζει. Να ήταν άραγε αυτός, ο κύριος με το καπέλο που κοιτούσε τους διαδηλωτές από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου; Είχε και κάποιες υποχρεώσεις ο Robbie, που δεν εκπλήρωσε για να είναι κοντά μας. Όπως τα γενέθλια της Γιούσα; Του Γιούσα; Δεν κατάλαβα! Πάντως ευχηθήκαμε όλοι «Χρόνια Πολλά» και τα στείλαμε σε βιντεάκι από το κινητό του Williams. «Συγγνώμη που δεν είμαι στα γενέθλιά σου, αλλά έχω να διασκεδάσω κάποιους ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα».

Δεν μπορώ βέβαια να μην σχολιάσω τον σύντροφο της κοκκινομάλλας που  χόρευε μπροστά μου. Από τις 8 το απόγευμα που βγήκαν οι kovacs μέχρι τις 12 το βραδύ που τελείωσε η συναυλία, δεν κούνησε ούτε το δεξί ούτε το αριστερό του πόδι. Τσολιάς στο σύνταγμα καθότανε. Λες και του είχαν κολλήσει δυο λωρίδες γκάφερ στο γκαζόν και του είχαν πει, «ό,τι κι αν γίνει, εσύ δεν πρέπει να φύγεις από εδώ!» Θα την παρακαλούσα να μην ξαναπάρει μαζί της σε συναυλία τον ψηλό και άχαρο γκόμενό της γιατί το κεφάλι του είναι μέσα σε όλες τις φωτογραφίες και όλα τα βιντεάκια μου. Ο Robbie ήταν παιδικό απωθημένο της αδερφής μου. Από τότε που κέρδισε ένα διπλό εισιτήριο για τη συναυλία του στο Λονδίνο. Και μετά από λίγα λεπτά ενθουσιασμού και στριγκλίσματος ακολούθησε η απογοήτευση ενός ακυρωτικού τηλεφωνήματος. Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί… anyway, όταν βγαίνουν τα απωθημένα, έστω και αργά, είναι μαγικό. Απέτισε φόρο τιμής στον Φρέντι Μέρκιουρι και έκλεισε τη συναυλία με «angels» και «my way» φυσικά. Ο Robbie υποσχέθηκε να ξανάρθει μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Το αργότερο τον Νοέβρη του 2016. Ελπίζουμε να κρατάει τις υποσχέσεις του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News