691
Η Lady Gaga μεταμορφωμένη σε Πατρίτσια Ρετζιάνι για τις ανάγκες της ταινίας «Οίκος Gucci» | MGM

Η Lady Gaga και τα ψυχολογικά της μετά τη «Μαύρη Χήρα»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 10:30
Η Lady Gaga μεταμορφωμένη σε Πατρίτσια Ρετζιάνι για τις ανάγκες της ταινίας «Οίκος Gucci»
|MGM

Η Lady Gaga και τα ψυχολογικά της μετά τη «Μαύρη Χήρα»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 10:30

Σύμφωνα με τη μέθοδο υποκριτικής, που ακολούθησε η Lady Gaga για τις ανάγκες της τελευταίας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, στην οποία υποδύεται τη «Μαύρη Χήρα», όπως ονόμασαν τα ιταλικά media την πρώην σύζυγο του Μαουρίτσιο Γκούτσι, η αμερικανίδα σταρ μιλούσε συνεχώς με ιταλική προφορά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Μπαίνοντας», ωστόσο, στον ρόλο της και μένοντας εμμονικά σε αυτόν επί εννιά μήνες, η βραβευμένη με Οσκαρ τραγουδίστρια και ηθοποιός αντιμετώπισε «ψυχολογικές δυσκολίες», όπως η ίδια αποκάλυψε.

Στην ταινία «Οίκος Gucci», που θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 25/11, η Lady Gaga υποδύεται την Πατρίτσια Ρετζιάνι, η οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης 17 ετών, καθώς στην διαβόητη δίκη της, το 1998, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του πρώην συζύγου της και εγγονού του ιδρυτή του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας Gucci, μπροστά στα γραφεία της εταιρείας του, αποδείχτηκε ότι η Ρετζιάνι είχε προσλάβει τον δολοφόνο του. (Δείτε το trailer της ταινίας)

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue με αφορμή τη νέα ταινία, η Lady Gaga δήλωσε ότι άρχισε να δουλεύει το σενάριο πριν από τρία χρόνια, «έζησε» σαν Ρετζιάνι επί ενάμιση χρόνο, ενώ επί εννιά μήνες μιλούσε αποκλειστικά με ιταλική προφορά μέσα και έξω από τα γυρίσματα. Και «εκτός κάμερας, δεν έσπασα ποτέ. Εμεινα μαζί της. Μου ήταν σχεδόν αδύνατον να μιλήσω σαν ξανθιά», λέει στον δημοσιογράφο της Vogue Τζάιλς Χάτερσλι. «Επρεπε να βάφω συνεχώς τα μαλλιά μου και άρχισα να ζω με έναν τρόπο, που οτιδήποτε κοίταζα, οτιδήποτε άγγιζα, άρχισα να προσέχω πού και πότε μπορούσα να δω χρήματα. Αρχισα επίσης να βγάζω συνεχώς φωτογραφίες. Δεν είχα αποδείξεις ότι η Πατρίτσια ήταν φωτογράφος αλλά το έκανα σαν άσκηση, βλέποντας τα ενδιαφέροντά της… Παρατήρησα ότι η Πατρίτσια αγαπούσε τα ωραία πράγματα. Οπότε αν κάποια [φωτογραφία] δεν ήταν ωραία την διέγραφα».

Ενθουσιασμένη με την μέθοδο υποκριτικής της δασκάλας της Σούζαν Μπάτσον (η οποία είχε υπάρξει μαθήτρια του Λι Στράσμπεργκ), η 35χρονη ποπ σταρ έφτασε στο σημείο να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα: «Σε κάποιο σημείο προς το τέλος των γυρισμάτων είχα κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες», αποκαλύπτει στη Vogue. «Είτε ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου είτε στο πλατό για τα γυρίσματα συμπεριφερόμουν και μιλούσα όπως η Ρετζιάνι. Θυμάμαι, μια μέρα στην Ιταλία φόρεσα καπέλο και βγήκα για μια βόλτα. Δεν είχα κάνει βόλτα επί δύο μήνες και πανικοβλήθηκα. Νόμιζα ότι ήμουν στο πλατό».

Μιλώντας στη Vogue, η Σάλμα Χάγιεκ, η οποία υποδύεται τη ναπολιτάνα μέντιουμ και φίλη της Ρετζιάνι, Πίνα Αουριέμα (την βοήθησε να βρει τον εκτελεστή, ιδιοκτήτη πιτσαρίας με οικονομικά προβλήματα, Μπενεντέτο Τσεράουλο), περιγράφει την μέθοδο που ακολούθησε η ποπ σταρ ως «ωραία τρέλα». Η συμπρωταγωνίστρια της Lady Gaga δηλώνει «εντυπωσιασμένη» τονίζοντας ότι «πολύ λίγες φορές έχω δει σε ηθοποιό αυτό το επίπεδο του πάθους». Πόσο ζόρικη ήταν συνεργασία τους; «Δεν ήταν και εφιάλτης», απαντάει γελώντας, «Ηταν ένα συναρπαστικό πράγμα. Ηταν μαγική. Μια ιδιοφυία», λέει για την Lady Gaga.

Η Lady Gaga φωτογραφήθηκε γυμνή για τη βρετανική Vogue (Facebook/British Vogue)

Η Gaga πάλι αποδεικνύεται αυτοσαρκαστική στην συνέντευξή της: «Ανάμεσα σε δυο λήψεις, η Σάλμα ήταν του τύπου ”αυτή η ηθοποιός με τη γ…@μένη μέθοδο. Είναι εδώ και δεν μου μιλάει αυτή τη στιγμή”. Γιατί καθόμουν δίπλα της και ενώ δούλευα από μνήμης εκείνη μου έκανε πλάκα. Δεν γέλασα καν. Και όταν τέλειωσε η σκηνή, της όρμησα και της είπα “Είσαι για γέλια!”. Αρχισα να γελάω και να τη φιλάω. Ηταν ένα υπέροχο γύρισμα αλλά είμαι πολύ σοβαρή όταν δουλεύω», λέει.

Ο «Οίκος των Gucci» είναι η δεύτερη ταινία της Lady Gaga μετά το ριμέικ του «Ενα Αστέρι Γεννιέται», όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Το ζευγάρι μάλιστα καθήλωσε το κοινό στην 91η τελετή απονομής των Οσκαρ το 2019 όταν τραγούδησαν το «Shallow» που της χάρισε και το βραβείο.

Απομένει τώρα να δούμε πόσο πειστική είναι στον ρόλο της Πατρίτσια Ρετζιάνι και κατά πόσο απέδωσε η εμμονική προσπάθειά της. Το αποτέλεσμα δεν το έχει δει ούτε η ίδια. Περιμένει, όπως όλοι, την πρεμιέρα της ταινίας, την οποία ο Ρίντλεϊ Σκοτ φυλάει σαν επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί μπορεί. Γιατί όσοι συνεργάζονται μαζί του τον εμπιστεύονται. Φυσικά και η πρωταγωνίστριά του Lady Gaga, ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του σταρ σίστεμ της εποχής μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...