266
|

Πιο αυστηροί με τον Σταύρο

Avatar Κατερίνα Γκίκα 27 Φεβρουαρίου 2014, 00:50

Πιο αυστηροί με τον Σταύρο

Avatar Κατερίνα Γκίκα 27 Φεβρουαρίου 2014, 00:50

Πολλά θέλαμε να πούμε χθες στην σύσκεψη εδώ στο protagon.gr, όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης, μας ανακοίνωσε την απόφαση του να θυσιάσει την δημοσιογραφία για να κολυμπήσει στο… άγνωστο καινούργιο ποτάμι της πολιτικής. «Μπράβο αλλά και τι κρίμα…», μίλησε πρώτη απ΄ όλους η Ρέα Βιτάλη. Συναισθήματα αντικρουόμενα. Για τον Σταύρο που φεύγει και για τον Σταύρο που έρχεται. Αυτόν που μαζί στήσαμε αυτό το site και δουλεύουμε μαζί του και αυτόν που αποφάσισε να περάσει στην απέναντι όχθη του ποταμού. Θα περάσει; Κι αν περάσει θα κάνει τη διαφορά ή θα αφομοιωθεί από το φθαρμένο σύστημα που θέλει να αλλάξει; Ο χρόνος θα το δείξει. Κι εμείς θα είμαστε εδώ, άσχετα με τις δικές μας απόψεις, να τον κρίνουμε στον καινούργιο του ρόλο.

Και θα είμαστε πιο αυστηροί από όσο ήμασταν με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Άλλωστε ο Θεοδωράκης υπόσχεται κάτι φρέσκο, αν πραγματικά το ανακαλύψει είμαστε εδώ για να τον συγχαρούμε. Αν όχι; Εδώ είμαστε για να του το πούμε.

Θαρρώ πάντως πως θέλει θάρρος και τόλμη για να κάνεις αυτό που έκανε ο Σταύρος, άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με αυτό. Εγκαταλείπει εν μια νυκτί μια πετυχημένη δημοσιογραφική καριέρα και ανακατεύει την τράπουλα στην πολιτική σκακιέρα.

Αφού το αποφάσισε εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία, καλορίζικος και μια συμβουλή: να είναι προσεκτικός στην επιλογή των στελεχών του. Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο, δεν είναι πως ο ίδιος αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο κόμμα, αλλά ότι πολλοί από τους ανθρώπους που γνώρισε και τον γνώρισαν μέσα απ΄ την δουλειά του -οι αληθινοί πρωταγωνιστές της καθημερινότητας- του ανέθεσαν την ευθύνη, πιστεύοντας ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News