408
|

Ο… απάνθρωπος ΕΝΦΙΑ

Ο… απάνθρωπος ΕΝΦΙΑ

Έκανε τελικά την επανάστασή της, μπορεί να ψήφισε τα μνημόνια και ο τότε αντιμνημονιακός Αντώνης να τη διέγραψε από τη ΝΔ, μπορεί να ψήφισε ό,τι πιο σκληρό για τον μέσο Έλληνα αλλά αυτή την αδικία δεν την άντεξε. Βγήκε και ξιφούλκησε κατά του απάνθρωπου ΕΝΦΙΑ και της κυβερνητικής αναλγησίας η βουλευτής Επικρατείας, πρώην Δήμαρχος, Υπουργός και παρολίγον Επίτροπος κ. Μπακογιάννη.

Δεν είπε κουβέντα όταν έκοβαν τα επιδόματα ανεργίας, δεν τοποθετήθηκε όταν ο αδελφός της απέλυσε τους ανθρώπους που αυτή διόρισε στο Δήμο, δεν βρήκε να πει μια λέξη για τα επιδόματα των πραγματικά φτωχών Ελλήνων αλλά όταν ένας νόμος ήρθε στα αγγλικά στο Υπουργείο Οικονομικών και για πρώτη φορά φορολόγησε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία πήρε τα άρματα.

Η κ. Μπακογιάννη έχει ένα υπέροχο Ε9, το ίδιο οι φίλοι της, οι συγγενείς της, ο κύκλος της τέλος πάντων. Δεν έκανε τίποτα άλλο λοιπόν από το να βγει και να πολεμήσει για τα δικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα της τάξης της.

Φυσικά ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος με λάθη και παραλείψεις που έχει τα κλασικά πασαλείμματα κάθε ελληνικού νομοσχεδίου, αλλά είναι πραγματικά ο πρώτος νόμος που φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο και το μαύρο χρήμα των προηγούμενων δεκαετιών. Και εξηγούμαι:

Για το λαϊκό διαμέρισμα ο ΕΝΦΙΑ είναι σαφώς πιο ήπιος φόρος από το χαράτσι της ΔΕΗ, ζητά επίσης ένα ασήμαντο ποσό από τα κτήματα, φορολογεί όμως τον κήπο της έπαυλης, τις πισίνες και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ουσιαστικά βάζει χέρι στα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από το μαύρο χρήμα και το πλιάτσικο του δημοσίου ταμείου. Γιατί, δυστυχώς για την οικονομία μας, όσα χρήματα αποκτήθηκαν παράνομα όλα αυτά τα χρόνια αντί να γίνουν επιχειρήσεις και παραγωγικές επενδύσεις έγιναν επαύλεις, πισίνες και εξοχικά.

Το λυπηρό όμως δεν είναι ότι η βουλευτής Επικρατείας επιτίθεται σε έναν νόμο που θίγει τα συμφέροντα της τάξης της, λογικό και αναμενόμενο. Το απογοητευτικό είναι ότι και στις επόμενες εκλογές η κ. Μπακογιάννη θα σαρώσει, θα εκλεγεί με άνεση, ψηφιζόμενη από τον απλό λαό που δεν καταλαβαίνει ότι ο αγώνας της δεν είναι για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ του αγρότη ή του λαϊκού διαμερίσματος από 20€ σε 14€ το μήνα, αλλά των κατόχων μεγάλης ακίνητης περιουσίας από 2000€ σε 1400€ το μήνα.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι στις εκλογές οφείλει να εκλέγει αυτούς που θα εκπροσωπήσουν καλύτερα τα συμφέροντά του και όχι ως ραγιάς να δίνει την ψήφο του στα μεγάλα τζάκια κάθε εποχής, γιατί μπορεί ο βοσκός να φυλάει τα πρόβατα από τον λύκο αλλά το Πάσχα θα έρθει και φέτος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News