327
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης για Συρία: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 20:10
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης για Συρία: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 20:10

Την καταδίκη της Ελλάδας κάθε παραβίασης συνόρων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε, μάλιστα, το ΝΑΤΟ να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με τον ΓΓ αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα και φυσικά για την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών και χρέος της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ΝΑΤΟ είναι να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Στόλτενμπεργκ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ για το Αιγαίο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία απειλή χρήσης βίας, κάτι που άλλωστε είναι εκτός Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης ζήτησε από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ την ενεργότερη συμμετοχή της συμμαχίας στην αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.

«Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας», είπε ο γ.γ του ΝΑΤΟ.

«Ειδικό ρόλο διαδραματίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ ενώ η χώρα εισφέρει 2% του ΑΕΠ της», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε την προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές της Συμμαχίας ενώ υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ βοηθά την Ελλάδα απέναντι στο Προσφυγικό και την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη Μέση Ανατολή ώστε να μην αναβιώσει ο ISIS.

Όπως είπε, ο ISIS δεν ελέγχει πλέον κάποια περιοχή, ωστόσο έχει παρουσία.

Τι είπαν για τη Συρία

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας για την επίθεση στην Συρία, ενώ ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα καταδίκασε από τη πρώτη στιγμή την τουρκική εισβολή στη Συρία και συντάχθηκε με τη θέση της ΕΕ ότι το πρόβλημα στη Συρία πρέπει να έχει πολιτική λύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...