520
Ο Φρέντι Μέρκιουρι δέχεται περιποίηση στο μουστάκι του, σε καρέ του 1982 | Steve Wood/Express/Getty Images

Ποιος θα χτενίσει το μουστάκι του με τη χτένα του Φρέντι Μέρκιουρι;

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 11:01
Ο Φρέντι Μέρκιουρι δέχεται περιποίηση στο μουστάκι του, σε καρέ του 1982
|Steve Wood/Express/Getty Images

Ποιος θα χτενίσει το μουστάκι του με τη χτένα του Φρέντι Μέρκιουρι;

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 11:01

Αν έχετε μουστάκι και τρέλα με τους Queen, μπορείτε, καταβάλλοντας ένα σεβαστό ποσό, να το περιποιείστε καθημερινά με τη χτένα «Tiffany’s», από ατόφιο ασήμι, που χτένιζε ένα από τα πιο ιστορικά μουστάκια του 20ού αιώνα.

Αν, πάλι, δεν έχετε μουστάκι αλλά αγαπάτε τους Queen αρκετά ώστε να έχετε κορνιζαρισμένο τον Φρέντι Μέρκιουρι, τώρα μπορείτε, αντί σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, να το αντικαταστήσετε με ό,τι είχε κρεμασμένο ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος στον δικό του τοίχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, 1.500 αντικείμενα που είχε συλλέξει ο τραγουδιστής σε όλη τη διάρκεια της ζωής του –από γαλλικούς πίνακες του 19ου αιώνα μέχρι το τηλέφωνο στο κομοδίνο του– θα πωληθούν από την πρώην σύντροφο και φίλη του, Μαίρη Οστεν.

Πέρα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης που φυλάσσονται στην κατοικία «Garden Lodge», στο Κένσινγκτον, θα δημοπρατηθούν και οι χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών «Killer Queen» και «We Αre the Champions».

Ολα αυτά τα αντικείμενα, μαζί με το σπίτι στο Κένσινγκτον, πέρασαν στην κατοχή της Οστιν μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι, το 1991. Υστερα από 32 χρόνια, η φίλη του τραγουδιστή αποφάσισε να μοιραστεί τη συλλογή με το κοινό.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ίδια δήλωσε: «Για πολλά χρόνια τώρα, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Φρέντι εξερευνούσε και αγαπούσε τόσο πολύ. Αλλά τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής μου.

»Ηταν σημαντικό για εμένα να το κάνω αυτό με έναν τρόπο που ένιωθα ότι θα άρεσε στον Φρέντι, και δεν υπήρχε τίποτα που να του άρεσε περισσότερο από μια δημοπρασία. Ο Φρέντι ήταν ένας απίστευτα έξυπνος συλλέκτης, που μας έδειξε ότι υπάρχει ομορφιά, διασκέδαση και συζήτηση σε όλα».

Κλείνοντας, τόνισε: «Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε τις πολλές πτυχές του Φρέντι, τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, και ότι ο κόσμος θα καταλάβει και θα γιορτάσει το μοναδικό και όμορφο πνεύμα του».

Η συνολική αξία της συλλογής αγγίζει τα 6 εκατ. λίρες (περίπου 6,8 εκατ. ευρώ) αλλά οι ειδικοί του Οίκου Σόθμπις κάνουν ακόμα εκτιμήσεις για την αξία της συλλογής του σταρ. Στα ακριβότερα κομμάτια της περιλαμβάνονται το τελευταίο έργο που αγόρασε ο Μέρκιουρι, ο πίνακας «A Type of Beauty» (1880) του Τζέιμς Τισό, η αξία του οποίου εκτιμάται στις 400.000 λίρες (περίπου 450.000 ευρώ), καθώς και έργα των Πικάσο και Ματίς, συν μια ιαπωνική ξυλογραφία.

Πέρα από τα έργα που συνέλεγε ο ίδιος, θα δημοπρατηθούν και πιο προσωπικά του αντικείμενα, όπως το αγαπημένο γιλέκο του και ένα περιστρεφόμενο τηλέφωνο της δεκαετίας του 1980 το οποίο διατηρούσε δίπλα στο κρεβάτι του, καθώς και το εμβληματικό στέμμα και ο μανδύας που φορούσε στην τελευταία του συναυλία με τους Queen, το 1986, στο Νέμπγουορθ.

«Διαμάντια» είναι και τα χειρόγραφα στίχων του Μέρκιουρι (ανάμεσά τους και η διαχρονική επιτυχία των Queen «We will Rock You») που βρέθηκαν στο σπίτι, τα οποία εκτείνονται σε εννέα σελίδες, με την αξία τους να εκτιμάται στις 300.000 λίρες.

To φθινόπωρο του 2023 ο Οίκος Σόθμπις θα αφιερώσει το σύνολο των 16.000 τ.μ. της γκαλερί του Λονδίνου για να εκθέσει τη συλλογή του Φρέντι Μέρκιουρι, πριν τα αντικείμενα πωληθούν σε έξι δημοπρασίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...