341
Το εντυπωσιακό supercar της βρετανικής εταιρείας βρίσκεται πλέον στα χέρια του έλληνα ιδιοκτήτη του | mclaren.com

Ποιος Ελληνας απέκτησε μία από τις 500 (παγκοσμίως) McLaren Senna; [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 12:15
Το εντυπωσιακό supercar της βρετανικής εταιρείας βρίσκεται πλέον στα χέρια του έλληνα ιδιοκτήτη του
|mclaren.com

Ποιος Ελληνας απέκτησε μία από τις 500 (παγκοσμίως) McLaren Senna; [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 12:15

McLaren Senna. Tο εντυπωσιακό supercar της βρετανικής εταιρείας με το όνομα του θρυλικού πιλότου της F1, Αϊρτον Σένα, δεξιά κάτω στην πίσω όψη του, έφθασε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επίδειξη, αλλά για λογαριασμό του νέου κατόχου του, που έγινε ένας από τους 500, παγκοσμίως, τυχερούς που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι του.

Η Φόρμουλα 1 σε μορφή αυτοκινήτου παραγωγής, όπως έχει αποκληθεί στα αφιερώματα των περιοδικών αυτοκινήτου, έφθασε πακεταρισμένη (φωτογραφία κάτω) στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί μεταφέρθηκε κατευθείαν στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη της, που φέρεται να είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Η McLaren Senna παρήχθη σε μόλις 500 μονάδες, με την αρχική τιμή εκάστου supercar να τοποθετείται στις 750.000 λίρες (περίπου 850.000 ευρώ).  Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων supercar και τα 500 προπωλήθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η τελευταία της παραγωγής δημοπρατήθηκε πρόσφατα και για χάρη της καταβλήθηκε το ποσό των 2.200.000 ευρώ!

Ανάμεσα σε αυτούς που πρόλαβαν, ήταν και ένας Ελληνας, που σίγουρα δεν βλέπει την ώρα να κάτσει πίσω από το βολάν του νέου του αποκτήματος (φωτογραφία κάτω) και να νιώσει την εκπληκτική ισχύ του κινητήρα του.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευάσει ποτέ η McLaren. Ο V8 biturbo των 4.000 cc εκτοξεύει την απόδοση στους 789 ίππους και τη ροπή στα 800 Nm. Συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, που στέλνει όλη την απίστευτη δύναμη και ροπή στους πίσω τροχούς της McLaren Senna.

Χάρη και στον εκπληκτικό σχεδιασμό της, υπόδειγμα αεροδυναμικής, με την τεράστια πίσω αεροτομή που της προσδίδει μία αξεπέραστη ομορφιά, και το εξαιρετικό χαμηλό βάρος της (1.198 κιλά), η Senna χρειάζεται μόλις, 2,8 δευτερόλεπτα για να φθάσει τα 100 χλμ/ώρα και 6,8 δευτερόλεπτα για τα 200 χλμ/ώρα, με την τελική να αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Απολαύστε τη στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...