252
|

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον Νικ Καλάθη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:23

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον Νικ Καλάθη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:23

Σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο αστέρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, για τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει το 2011, στα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα.

Το τροχαίο είχε συμβεί στις 13 Νοεμβρίου του 2011. Το ethnos.gr μάλιστα παραθέτει μέρος της κατάθεσης της παθούσας: «Ημουν συνοδηγός στο αμάξι του άντρα μου. Ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα από πίσω και είδα ότι μας έχουν χτυπήσει. Ο οδηγός ήταν 1.90, μάλλον αλλοδαπός και ήξερε μόνο να λέει “μαλάκας” και “γαμώτο”. Μας ρώτησε αν θα γίνει αλκοτέστ του είπαμε ναι. Μίλησε με τη συνοδηγό του και όταν γύρισε μιλούσε άσχημα και προκαλούσε να τον χτυπήσουμε. Τελικά έφυγε από τον τόπο του συμβάντος. Πήγα στο ΚΑΤ είχα θέμα με τον αυχένα μου». Στο ίδιο μηκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της.

Η ποινή που επιβλήθηκε στο Καλάθη, αστέρα της Εθνικής και του Παναθηναϊκού, ήταν μειωμένη σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς μετατράπηκε η κατηγορία της σωματικής βλάβης κατά συρροή για τον ένα παθόντα σε ελαφρά σωματική βλάβη και παραγράφηκε, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Κατά το ρεπορτάζ, ο Νικ Καλάθης ήθελε να παρασταθεί στο δικαστήριο, αλλά σύμφωνα με τη δικηγόρο του Μαργαρίτα Θάνου, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, καθώς σήμερα ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα. «Βρήκαμε μετά από πολλά χρόνια τους παθόντες, ο σύζυγος με διαβεβαίωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως. Ζητάμε μετατροπή της κατηγορίας σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη» ανέφερε η συνήγορος του Νικ Καλάθη.