407
Ο Θάνος Πλεύρης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου | YouTube/ΣΚΑΙ

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 11:37
Ο Θάνος Πλεύρης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου
|YouTube/ΣΚΑΙ

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 11:37

Την πόρτα της εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας έδειξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε όσους υγειονομικούς εξακολουθούν να αρνούνται τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και δεν τον ολοκληρώσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του ότι για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Αν η εισήγησή μου γίνει δεκτή, θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία. Αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Οσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν λάβει τις δύο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση για το αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός, πέραν της πανδημίας, σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς, για να παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Για όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, δεν υπάρχει στον νόμο κάποια πρόβλεψη, ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση, μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει», επεσήμανε. Ετσι, συμπλήρωσε, «θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς».

Στα της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι αντίληψη όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει πλέον να οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων.

«Τα μέτρα –είπε– θα είναι πλέον στα απαραίτητα, δεδομένου ότι η νέα μετάλλαξη (Ομικρον) δεν είναι ανησυχητική μετάλλαξη, δεν είναι απλό κρυολόγημα, αλλά επειδή η νοσηρότητά της έχει αλλά χαρακτηριστικά, πιο ήπια από τη Δέλτα, και κυρίως, η μεταδοτικότητά της είναι σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι μέτρα και να πάρεις, είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις τη μετάδοση και δεδομένου ότι υπάρχει πια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και η Ελλάδα είναι πια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων».

«Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει ουσιαστικά είναι το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά σιγά επανεξετάζουμε, και η όρθια διασκέδαση. Αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται βδομάδα τη βδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων» εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...