377
Η Φωτεινή Πιπιλή και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προστέθηκαν στη λίστα των κυβερνητικών βουλευτών που ζητούν από τον εικονιζόμενο στο μέσον Κώστα Καραμανλή να διευκολύνει το κόμμα | INTIMENEWS/SOOC

Πιπιλή και Παπαδημητρίου για υποψηφιότητα Καραμανλή: Είναι «χώμα», να διευκολύνει την παράταξη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 13:44
Η Φωτεινή Πιπιλή και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προστέθηκαν στη λίστα των κυβερνητικών βουλευτών που ζητούν από τον εικονιζόμενο στο μέσον Κώστα Καραμανλή να διευκολύνει το κόμμα
|INTIMENEWS/SOOC

Πιπιλή και Παπαδημητρίου για υποψηφιότητα Καραμανλή: Είναι «χώμα», να διευκολύνει την παράταξη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 13:44

Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν από τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή να… διευκολύνει το κόμμα και να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές καθώς ούτως ή άλλως έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Την αρχή έκανε, ως γνωστόν, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών οποίος σε δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις του την Τετάρτη, σε Open και ΣΚΑΪ, υπενθύμισε ότι και ο ίδιος –υπό άλλες συνθήκες και χωρίς φυσικά να έχει στη βάρδιά του μια τέτοια εθνική συμφορά– δεν είχε κατεβεί υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές του 2009.

Ακολούθησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής επίσης στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο οποίος μιλώντας στο Action24 έδειξε την πόρτα στον κ. Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία».

Αλλά το θέμα δεν έμεινε εκεί. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, είπε σε εκπομπή του Attica Tv ότι ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Σερρών δεν πρέπει να είναι υποψήφιος και ζήτησε μάλιστα παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε: «Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με τη συνείδησή του. Νομίζω και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα. Αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο Πρωθυπουργός».

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, η οποία έδωσε το πρωί της Παρασκευής συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τόνισε αρχικά ότι «οπωσδήποτε» πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Προσέθεσε μάλιστα πως «οι ευθύνες πρέπει να επιμερίζονται και ατομικά. Να μην λέμε γενικώς “φταίει ο ΟΣΕ” ή “φταίει ο υπουργός”».

Στην ερώτηση αν υπό αυτό το πρίσμα είναι σωστή μια νέα υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή την ώρα που θα ελέγχεται για αυτές τις ευθύνες, η κυρία Πιπιλή ήταν ξεκάθαρη:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ελεγχθούν υπουργοί, υφυπουργοί, διευθυντές, διοικητικοί, αξιωματούχοι του κατ’ εξοχήν αρμόδιου υπουργείου… Για μένα προσωπικά είναι κρίσιμη η απόφαση του Κώστα Καραμανλή για το αν θα μετάσχει ή όχι, είναι καθαρά ατομική, δική του ευθύνη… θα έλεγα να διευκολύνει όλους εμάς και τον Πρωθυπουργό» με το να μην είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...