240
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον AΝΤ1 | Ant1

Πέτσας: Αμεση επέκταση του φράχτη στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 09:46
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον AΝΤ1
|Ant1

Πέτσας: Αμεση επέκταση του φράχτη στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 09:46

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση για το Μεταναστευτικό, με λύσεις που θα δοθούν στον Εβρο, αλλά και στα νησιά, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Εβρο. Οπως ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα του ποταμού.

Για το ίδιο ζήτημα, δημοσιεύματα στην «Καθημερινή» και τον «Ελεύθερο Τύπο» ανέφεραν ότι σε πρώτη φάση η επέκταση θα αφορά περίπου 40 χλμ., πέρα από τα 12,5 χλμ. Που καλύπτει σήμερα στις Καστανιές.

Τα νέα τμήματα σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά, είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του ποταμού έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση, όπως το Ορμένιο, οι Κήποι, οι Φέρες, το Σουφλί, τα Μαράσια και αλλού.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δομών στα νησιά, είπε ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης. Για τις αντιδράσεις στη Μυτιλήνη και τη Χίο, ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές Αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μη γίνουν οι κλειστές δομές».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση επιστροφή μεταναστών στις χώρες προέλευσης και σημείωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι.

Τέλος, σε ερώτημα για το ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε έρημα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...