336
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τις δηλώσεις του στον Σκάι | SKAI TV

Αποστολάκης για τον Εβρο: Κάποιοι πολίτες πήραν τα όπλα και το παίζουν σερίφηδες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 09:25
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τις δηλώσεις του στον Σκάι
|SKAI TV

Αποστολάκης για τον Εβρο: Κάποιοι πολίτες πήραν τα όπλα και το παίζουν σερίφηδες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 09:25

Την ανησυχία του για την παρουσία πολιτών που δηλώνουν ότι εμπλέκονται και αυτοί στη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Αμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι την Πέμπτη, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, είπε ότι ανησυχία του είναι «η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες».

«Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες», τόνισε.

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Εβρο, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα (απόκρουσης της μεταναστευτικής ροής) ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου. «Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της ΕΕ που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Σχετικά με τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα, καθώς πρόκειται για συμπλοκές». Πρόσθεσε ότι η ανησυχία του είναι η εμπλοκή των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στον Εβρο, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «όποιος δεν ανησυχεί, ζει σε άλλη πραγματικότητα».

Πρόσθεσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το Προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα».

Η πίεση στον Εβρο δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα και δημιουργεί μια ανησυχία για το τι θα γίνει άμα «σπάσει» ο Εβρος όπως και στο θέμα με τα νησιά, είπε ακόμη. «Το γεγονός ότι ο Εβρος φυλάσσεται επαρκώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν κάποιοι, θα οδηγήσει τη μεγάλη πίεση στα νησιά, που εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα».

Ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, χθες Πέμπτη, δεν πρέπει να κατέληξε σε πολύ βολικές λύσεις για τον τούρκο πρόεδρο, που σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς «έχει πέσει και η δημοτικότητά του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...