272
Ο Γκερντ Μίλερ στην εποχή της δόξας με τη Μπάγερν Μονάχου | FC Bayern

Πέθανε στα 75 του ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2021, 15:16
Ο Γκερντ Μίλερ στην εποχή της δόξας με τη Μπάγερν Μονάχου
|FC Bayern

Πέθανε στα 75 του ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2021, 15:16

Δεν ήταν ο πιο θεαματικός ποδοσφαιριστής. Ούτε ο πιο αθλητικός ή ταλαντούχος. Ήταν όμως ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες —αν όχι ο μεγαλύτερος—που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο. Ο Γκερντ Μίλερ, ο επιθετικός που μετρούσε 68 γκολ σε 62 διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Δυτικής Γερμανίας, εκείνος που οδήγησε τη Νασιονάλμαντσαφτ στους θριάμβους του Euro 1972 και του Μουντιάλ του 1974, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 75 ετών.

Ο «Bomber der Nation» δεν υπάρχει πια. Ταλαιπωρημένος από τις καταχρήσεις μιας σπάταλης νιότης και της κατάθλιψης που ήρθε όταν τα φώτα έπαψαν να λάμπουν πάνω του, και χτυπημένος από τη νόσο Αλτσχάιμερ στη δύση της ζωής του, έσβησε αθόρυβα την Κυριακή. Οχι ξεχασμένος όμως.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η Μπάγερν Μονάχου, με τα «χρώματα» της οποίας, ο Μίλερ έκανε μια επίσης ανεπανάληπτη πορεία, οδηγώντας την σε πέντε πρωταθλήματα Γερμανίας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών και ένα Κύπελλο Κυπελούχων. Ο σύλλογος ήταν αυτός που τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα αλκοολισμού και του έδωσε ένα πόστο στις ακαδημίες —η Μπάγερν παραμένει οικογένεια και σήμερα έχασε ένα αγαπημένο της παιδί.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή, μαύρη ημέρα για την Μπάγερν και όλους τους φιλάθλους της. Ο Γκέρντ Μίλερ ήταν ο μεγαλύτερος επιθετικός που υπήρξε ποτέ και ένας καλός άνθρωπος, μια προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε φανερά λυπημένος, ο πρόεδρος των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάϊνερ και πρόσθεσε: «Είμαστε ενωμένοι με βαθιά θλίψη με την σύζυγό του, Ούτσι και την οικογένειά του. Χωρίς τον Γκέρντ Μίλερ, η Μπάγερν δεν θα ήταν το κλαμπ που όλοι αγαπάμε σήμερα. Το όνομά του και η μνήμη του θα μείνουν για πάντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...