272
|

Ετσι άλλαξε ο πλανήτης τις τελευταίες δεκαετίες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 20:33

Ετσι άλλαξε ο πλανήτης τις τελευταίες δεκαετίες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 20:33

Η Google δημιούργησε ένα νέο εργαλείο, το Timelapse, το οποίο προσέθεσε στην διάσημη υπηρεσία της χαρτών της, το Google Earth. Το Timelapse παρουσιάζει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην Γη τα τελευταία 37 χρόνια.

Για να το πετύχουν, οι δημιουργοί του νέου εργαλείου ενσωμάτωσαν σε αυτό 24 εκατ. δορυφορικές φωτογραφίες. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, το Timelapse δημιουργήθηκε για να αναδείξει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον πλανήτη εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι αλλαγές στο οικοσύστημα του Αμαζονίου, η ανάδυση μέσα από την θάλασσα των τεχνητών νησιών στο Ντουμπάι, οι παγετώνες που λιώνουν, η εξάπλωση των αστικών περιοχών είναι ορισμένα από όσα μπορεί να δει ο χρήστης του νέου εργαλείου.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμεί για να παρατηρήσει τις αλλαγές που έχουν συμβεί σε αυτό τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν επίσης δημιουργηθεί μερικές εκατοντάδες βίντεο με την μορφή του Timelapse τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την δημιουργία του Timelapse η Google συνεργάστηκε με τη NASA, την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει χρήση των  δορυφόρων Sentinel του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus.

Στην ανάπτυξη του εργαλείου συνέβαλαν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου CREATE του αμερικανικού Πανεπιστημίου Carnegie Mellon. Η Google έκανε γνωστό ότι θα δημιουργούνται σε καθημερινή βάση νέα βίντεο με βάση το υπάρχον υλικό για να γίνεται ανανέωση του περιεχομένου της υπηρεσίας και ότι θα εκτελείται σε ετήσια βάση αναβάθμιση του εργαλείου με καινούργιο υλικό που θα βασίζεται σε νεότερες φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...