395
Η μάνα και ο πατέρας του Αλκη στις δηλώσεις του στην κάμερα της EPT3 | ΥοuΤube/ΕΡΤ

Πατέρας Αλκη: Απόστημα με λερωμένα χέρια δεν θεραπεύεται

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 15:56
Η μάνα και ο πατέρας του Αλκη στις δηλώσεις του στην κάμερα της EPT3
|ΥοuΤube/ΕΡΤ

Πατέρας Αλκη: Απόστημα με λερωμένα χέρια δεν θεραπεύεται

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 15:56

Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του Αλκη Καμπανού που έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα των χούλιγκαν την περασμένη Δευτέρα «επειδή ήταν Αρης». «Θέλουμε δικαιοσύνη», λέει η μητέρα του 19χρονου ευχόμενη το παιδί της να ειναι το τελευταίο θύμα που χάνεται τόσο άδικα στη δίνη της οπαδικής βίας.

«Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας.  Το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη για να λυθεί».

Είναι το μήνυμα π0υ έστειλε μέσα από την συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, ο πατέρας του Αλκη Καμπανού, την ημέρα της μεταγωγής στα δικαστήρια Θεσσαλονικης των εννέα συλληφθέντων για την άγρια δολοφονία του παιδιού του.

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, οι γονείς του Αλκη μίλησαν στην ΕΡΤ3 για το παιδί τους, τον άδικο χαμό του, αυτούς που του αφαίρεσαν τη ζωή, αλλά και την ανάγκη συμφιλίωσης μίας ολόκληρης πόλης.

«Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και τη θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου. Εγώ είμαι και ΠΑΟΚ είμαι και Αρης. Το λέω επειδή το πιστεύω και έχω και φίλους και συγγενείς που είναι Παοκτσήδες. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Αλκη στην κάμερα της ΕΡΤ3, με την ελπίδα η δολοφονία του Αλκη να αποτελέσει τουλάχιστον αφορμή για να γυρίσει σελίδα όλη η Θεσσαλονίκη.

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν. Εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου συναισθήματα. Καμία μανούλα να μην βρεθεί στη θέση μου», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Αλκη και μιλώντας για εκείνους που χτύπησαν μέχρι θανάτου το παδί της, πρόσθεσε:  «Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους».

«Θέλουμε δικαιοσύνη, σας παρακαλώ πολύ. Να μην κλάψουν άλλες μανούλες για τα παιδιά τους όπως κλαίω εγώ τώρα. Ειλικρινά δεν έχω μέσα μου κακία για κανέναν. Μίσος για κανέναν. Προσπαθώ να αποδεχτώ το θάνατο του παιδιού μου. Εύχομαι μέρα νύχτα να είναι το τελευταίο παιδί, ο Αλκης μου που χάθηκε τόσο άδοξα. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη γιατί και ο Αλκης μου, μόνο αγάπη έδινε στον κόσμο. Είναι άδικο να σκοτώνονται τα παιδιά για τις ομάδες», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της Μελίνας Καμπανού στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...