458
Αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή και δίπλα του το κάδρο με τη μορφή του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ | Menelaos Myrillas / SOOC

Παρουσία Τσίπρα τα… εικοσάχρονα του Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2016, 10:49
Αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή και δίπλα του το κάδρο με τη μορφή του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παρουσία Τσίπρα τα… εικοσάχρονα του Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2016, 10:49

Είναι πολλοί που διεκδίκησαν μέρος της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. Από τον γιο του, Γιώργο, από τον Κώστα Σημίτη και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, μακριά ή λιγότερα μακριά από το ΠΑΣΟΚ.

Η ημερομηνία που θα συμπληρωθούν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος πλησιάζει και η ελληνική πολιτική σκηνή ετοιμάζεται για τη δική της… μάχη, έστω και σε επίπεδο συμβολισμού.

Η Βουλή θα διοργανώσει εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την στιγμή που ο Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή. Και στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, για τη διοργάνωση ζητήθηκε η… τεχνογνωσία του ΠΑΣΟΚ, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μίλησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά και της ζήτησε να συνδράμει στην όλη διαδικασία. Εκτός των άλλων θεμάτων –διαδικαστικών και μη- που συζητήθηκαν, ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραστεί και η ίδια στην εκδήλωση, αλλά και όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματός της, τα οποία γαλουχήθηκαν δίπλα στον ηγέτη της παράταξης.

Η κυρία Γεννηματά ανέθεσε τη συνεννόηση και τη συνεργασία με τους διοργανωτές στον Κώστα Σκανδαλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο κ. Σκανδαλίδης έχει ήδη συνομιλήσει επισταμένως για την εκδήλωση τόσο με τον κ. Βούτση, όσο και με τον γραμματέα της Βουλής, ο οποίος και έχει αναλάβει τη σχετική ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Η σημειολογία αποκτά ιδιαίτερο βάρος, αφού εδώ και μήνες πραγματοποιούνται ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να έχει, ωστόσο, τη μερίδα του λέοντος από την εκλογική πίτα που αναλογεί σε αυτόν τον χώρο

Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως στην εκδήλωση που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο από το Ιδρυμα της Βουλής, θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και άλλοι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης.

Η όλη σημειολογία αποκτά ιδιαίτερο βάρος, αφού εδώ και αρκετούς μήνες πραγματοποιούνται ζυμώσεις για την ανασύνταξη του ευρύτερου χώρου στον οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να έχει, ωστόσο, τη μερίδα του λέοντος από την εκλογική πίτα που αναλογεί σε αυτόν τον χώρο. Από τη Χαριλάου Τρικούπη κρατούνται χαμηλοί τόνοι και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, με το Κίνημα να αναμένεται να εκπροσωπηθεί από λίγα μόνο στελέχη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, εκτιμούν ότι είναι ακόμη μια ευκαιρία να απευθυνθούν και πάλι προς τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αναδείξει τη σημασία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Ρώμη, όπου στις 20 Μαΐου είναι προσκεκλημένος στην Σύνοδο των ηγετών (πρωθυπουργών και προέδρων) του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Και τονίζουν, μάλιστα, ότι εκεί δεν θα είναι παρούσα η κυρία Γεννηματά.

Και, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγει πλέον μία συζήτηση για το εάν και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται ή προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...