417
Το φέρετρο του Ζαν-Πoλ Μπελμοντό μεταφέρεται από την εκκλησία για να ακολουθήσει η ταφή | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Παρουσία του Αλέν Ντελόν το τελευταίο «adieu» στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28
Το φέρετρο του Ζαν-Πoλ Μπελμοντό μεταφέρεται από την εκκλησία για να ακολουθήσει η ταφή
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Παρουσία του Αλέν Ντελόν το τελευταίο «adieu» στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 15:28

Την επομένη της τελετής στο περίφημο Invalides, όπου η Γαλλία απέτισε εθνικό φόρο τιμής στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου Ζαν-Πολ Μπελμοντό, η οικογένεια, τα στενά του φιλικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της Τέχνης, συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν σε μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες του Παρισιού.

Ο Αλέν Ντελόν, ο τελευταίος πια μεγάλος του γαλλικού σινεμά, που παρουσιαζόταν αδίκως ως ο αντίπαλος του Βébel, εμφανίστηκε χαμογελαστός, κρατώντας μπαστούνι, και χειροκροτήθηκε από το πλήθος που φώναζε το όνομά του. O ίδιος, στα 85 του πια, είχε ευχηθεί να «έφευγαν μαζί», όταν έμαθε την είδηση του θανάτου του φίλου του, του υπέροχου Μπελμοντό…

O Αλέν Ντελόν χαιρετά το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

O Ζαν Ντιζαρντέν απολαμβάνει έναν καφέ πριν από την νεκρώσιμο ακολουθία (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Ο τραγουδιστής Σαλβατόρε Ανταμό καταφθάνει στην εκκλησία (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Η Στέλα Μπελμοντό, μικρότερη κόρη του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, στην κηδεία (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας γύρω από την εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας ή κάθονταν στους υπαίθριους χώρους των διάσημων καφέ της συνοικίας, χειροκροτώντας την άφιξη των νεκροπομπών που μετέφεραν το φέρετρο του Μπελμοντό. Η ταφή του επρόκειτο να γίνει σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Η Γαλλία τού απέτισε χθες φόρο τιμής με μια επίσημη τελετή στην αυλή του Invalides και ακολούθησε μια πομπή των ανθρώπων που είχαν έρθει να αποχαιρετήσουν τελευταία φορά το ιερό τέρας του κινηματογράφου.

«Δεν σταμάτησε να επιδιώκει την ευτυχία, αλλά και να την προσφέρει», δήλωσε ο Βικτόρ Μπελμοντό, ένας από τους εγγονούς του, επίσης ηθοποιός, που έλαβε τον λόγο.

«Αγαπάμε τον Μπελμοντό γιατί μας έμοιαζε», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον επικήδειό του, ενώπιον σχεδόν 1.000 ανθρώπων. «Αστυνομικός, αλητάκος, πάντα θαυμάσιος», συνέχισε αναφερόμενος στη φιλμογραφία του, για να καταλήξει «Αντίο Μπεμπέλ».

Για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον χώρο, γιγαντοοθόνες είχαν τοποθετηθεί γύρω από τo μνημείο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος. Το φέρετρο του ηθοποιού εξήλθε στη συνέχεια υπό τους ήχους του «Chi Mai», της μουσικής του Ένιο Μορικόνε για τον «Επαγγελματία», που έπαιξε η ορχήστρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...